Teen esitelmää Sompasaaren palaneesta makkaratehtaasta. Löytyisikö Teiltä mitään tietoa tehtaan historiasta? Myös olisin kiinnostunut tehtaan pohjapiirroksista…

Kysytty
21.8.2000

Teen esitelmää Sompasaaren palaneesta makkaratehtaasta. Löytyisikö Teiltä mitään tietoa tehtaan historiasta? Myös olisin kiinnostunut tehtaan pohjapiirroksista, jotka voisin liittää työhöni. Mahdolliset kuvat tehtaasta, kun se oli vielä toiminnassa, olisivat tarpeen.

Vastaus

Vastattu
23.8.2000
Päivitetty
23.8.2000

Sompasaaressa sijainneesta tehtaasta voisit helpoiten löytää kuvia ja rakennuspiirroksia sekä myöskin historiallista tietoa Helsingin kaupunginarkistosta (http://www.hel.fi/tietokeskus/kaupunginarkisto/index.html), Helsingin Kaupunginmuseosta, erityisesti kuva-arkistosta (http://www.hel.fi/kaumuseo/palvelut.html), ja mahdollisesti Rakennusvalvontaviraston arkistosta (http://www.rakvv.hel.fi/).

Helsingin kaupunginkirjaston pääkirjastossa (Pasilassa) on erillinen Helsinki-kokoelma, johon tutustuminen voisi myös kannattaa. Historiallista tietoa Sörnäisistä löytyy mm. teoksista Hackzell, Kaija, Viertotietä itään ja länteen, [Sanoma], [Helsinki], 1988 (Helsingin vanhoja kortteleita. 3) ja Narinkka 1982, Helsingin kaupunginmuseo, niistä voisi ehkä löytyä myös viitteitä Sompasaaren historiaan. Artikkelitietokannoistamme (Arto, Aleksi) ei viitteitä Sompasaaren tehtaiden historiaan löytynyt.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.