Otsikko
Onko vastaavia kirjoja olemassa kuin uusi sarjakuvaversio Anne Frankin päiväkirjasta?

Kysytty

Hei!
Onko vastaavia kirjoja olemassa kuin uusi sarjakuvaversio Anne Frankin päiväkirjasta? Eli olisi ainakin osittain sarjakuvamuodossa ja perustuisi tositapahtumiin tai muuten kertoisi vanhasta ajasta, vaikka ei ihan totta olisikaan. 11-vuotiaalle, kovasti Anne Frankista innostuneelle lukijalle.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Tässä joitakin lukuvinkkejä.

Ulla Etton Nuori Priitu -sarjakuvaromaanissa seurataan talven 1917-1918 tapahtumia 17-vuotiaan Priitun ja muiden rovaniemeläisten nuorten silmin. Osa sen henkilöistä on historiallisia, osa fiktiivisiä.

Reetta Niemensivun Maalarisiskot kertoo neljän suomalaisen naistaiteilijan - Helene Schjerfbeckin, Helena Westermackin, Maria Wiikin ja Ada Thilenin - ystävyydestä, opinnoista, matkustamisesta, rakkaudesta ja unelmien tavoittelusta aikana, jolloin taidetta tekeviin naisiin suhtauduttiin vielä epäillen.

Patric Nyströmin Viikinki Siiri -sarja on seikkailullista, viikinkiaikaan sijoittuvaa sarjakuvaa. Giovanni Di Gregorion Sisarukset Grémillet -sarjassa Sarah, Cassiopée ja Lucille selvittävät menneisyyteen kietoutuvia mysteerejä.

Nykypäivään sijoittuvista sarjakuvista Raina Telgemeierin Siskot ja Hymy ovat vetäviä ja sympaattisia sarjakuvaromaaneja tyttöjen elämästä.

Eri tekijöiden kirjoja sisältävä, merkkihenkilöiden elämästä kertova Pieni opas suureen elämään -sarja ei ole sarjakuvaa, mutta hyödyntää kuvallista kerrontaa. Sarjassa on ilmestynyt kuusi osaa, joiden aiheina ovat Leonardo da Vinci, Marie Curie, Charles Darwin, Maya Angelou, Stephen Hawking ja Frida Kahlo.

Karoliina Suoniemi on julkaissut useita kiinnostavia, kuvitettuja kirjoja eri aikakausien lasten elämästä: Ihan oikeat prinsessat ja prinssit, Ihan oikeat viikinkiajan lapset, Tehdaskaupungin lapset, Ameriikan lapset : suomalaisten elämää Amerikassa sekä Paperinarukengät : lapset sota-ajan Suomessa.

 

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.