sarjakuvat

181 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko jostain lainattavissa Aku Ankka lehtiä Italian kielellä? 53 2.11.2023 Helmet-alueella on vähän Aku Ankka -aineistoa italian kielellä. Suurin osa on kuvakirjoja. Varsinaisia sarjakuvia löytyy vain neljä kirjaa. Muualla Suomessa on enemmän italiankielisiä Disney-julkaisuja. Näitä voi selata finna.fi-portaalista hauilla Aku Ankka ja Mikki Hiiri. Aineistosta voi tehdä kaukolainapyynnön. Italiankielisiä Disney-sarjakuvia on jonkin verran luettavissa myös ilmaiseksi verkossa, esimerkiksi sivustolla topolino.it tai Internet Archivessa.
Lucky Luke-sarjakuvissa esiintyy toisinaan tosielämän ihmisiä, esim. Lee van Cleef, Jack Palance ja Sarah Bernhardt. Keitä muita tunnettuja julkkiksia… 45 2.11.2023 Varsinaista listaa ei näytä löytyvän. Tähän ranskankielisen keskustelufoorumin ketjuun on kerätty melko kattavasti Lucky Lukessa nähtyjä julkkiskarikatyyrejä kuvien kanssa: https://www.bdgest.com/forum/les-caricatures-dans-les-albums-de-lucky-l…  
Onko jostain mahdollista lainata ym. vanhoja sarjakuvia ranskaksi, kiinnostaa nämä: Zembla, Ombrax, Akim, Kiwi, Nevada, Rodeo (Tex Willer), Black Rock ja… 29 31.10.2023 Helmet-haussa voit käyttää hakusanana sarjakuvan nimeä ja rajata hakutuloksia eri kielille. https://www.helmet.fi/fi-FI Etsimiäsi ranskankielisiä sarjakuvia ei näyttäisi olevan saatavilla helmet-kirjastoissa.   Laajemmin eri kirjastojen kokoelmia voi tutkia finna-hakupalvelussa. Myös siellä on mahdollista rajata hakutuloksia eri kielille. https://www.finna.fi/ Finna ei myöskään anna tuloksia näistä sarjakuvista ranskankielisinä.      
Nyt on hukassa yksi lapsuuden suosikkikirja. Kyseessä oli 1990-luvun/2000-luvun alun kovakantinen lasten/nuorten suomenkielinen sarjakuvakirja, jossa… 62 20.9.2023 Olisikohan kyseessä ehkä Jonathon Porrittin ja Ellis Nadlerin Kapteeni Eko ja tehtävä maapallolla (WSOY, 1992)?
Onko sarjakuvaa (engl.) Living with Dad, (ransk.) Filles à papa julkaistu suomeksi? 45 14.8.2023 Sarjakuvaa ei ole julkaistu suomeksi.
Luin joskus 80-luvulla(?) sarjakuva albumin joka sijoittuu historialliseen, ranskankieliseen (Kanada? Ranska? Belgia?) ympäristöön. Juttu kertoi nuoresta,… 68 13.7.2023 Hei, Kyseessä taitaa olla Eric: Tetfol suden poika (Helsinki : A-lehdet, 1984; alkup. Le fils du Loup). Tässä blogissa on kansikuva ja juonikuvaus, joka osuu muistamaasi varsin hyvin. http://suolakuupielessa.blogspot.com/2014/01/tetfol-suden-poika.html  
Etsin 90-luvulta peräisin olevaa Aku Ankka kirjaa. 103 5.7.2023 Kysyin asiaa suoraan Aku Ankan toimituksesta. Linkki AkuAnkka.fi Siellä muistettiin heti muutama sopiva tarina: Vihreän toivon jäljillä (Linkki tarinaan) ja Bermudan kolmion arvoitus (Linkki tarinaan) Tosin samantapainen henkilökatras esiintyy noin kolmessakymmenessä tarinassa mainitsemallasi aikavälillä. Toimitus oli tehnyt haun Inducks-tietokannassa, jossa ovat kaikki maailman Ankka-sarjakuvat taulukoituina julkaisujen mukaan. Linkki Inducks hakutulokseen (jonka toimitus oli tehnyt valmiiksi) Toivottavasti kaipaamasi kirja löytyy.
Onko Sillage sarjaa julkaistu kokonaan suomeksi? 119 21.5.2023 Egmond kustannus on julkaissut sarjan 10 ensimmäistä osaa suomeksi. Linkki Wikipedia, Linkki Finna.fi Englanniksi kirjoja löytyy vain pari kappaletta. Linkki WorldCat  
Minulla on vahva mielikuva, että Aku Ankassa (voi olla toki jokin muukin) on ollut tämän suuntainen lausahdus: "syrjätuote navetan lentää lapaan tuulimyllyn"?… 93 25.4.2023 Kyseinen lainaus löytyy Don Rosan teoksesta Sammon salaisuus ja muita Don Rosan parhaita (1999). Siinä Louhi lähtee Helsinkiin kostamaan suomalaisille ja sanoo mennessään: "Nytpä tallin syrjätuote / osuu siipiin tuulimyllyn".  Lähteet Don Rosa: Sammon salaisuus ja muita Don Rosan parhaita (suom. Jukka Lindfors ja Markku Saarinen)  Helsingin Sanomat 10.11.1999: Roope kirjokantta takomassa https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000003840846.html  
Etsin sarjakuva-kokoelmaa, jota tuli luettua tylsillä tunneilla peruskoulun kirjastoluokassa joskus 2002-2005 Äetsässä. Muistelisin, että kyseessä olisi… 68 19.4.2023 Kävimme läpi koko joukon erilaisia kilpailukokoelmia ja sarjakuva-antologioita, mutta emme törmänneet mihinkään kysyjän muistikuvia vastaavaan. Kukaan tietopalvelun valtakunnalliselta sähköpostilistalta ei myöskään tunnistanut kuvatun kaltaista albumia. Tunnistaisiko joku Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun lukijoista sarjakuvan? Kommenttikentässä sana on vapaa!
Onko vastaavia kirjoja olemassa kuin uusi sarjakuvaversio Anne Frankin päiväkirjasta? 70 12.4.2023 Tässä joitakin lukuvinkkejä. Ulla Etton Nuori Priitu -sarjakuvaromaanissa seurataan talven 1917-1918 tapahtumia 17-vuotiaan Priitun ja muiden rovaniemeläisten nuorten silmin. Osa sen henkilöistä on historiallisia, osa fiktiivisiä. Reetta Niemensivun Maalarisiskot kertoo neljän suomalaisen naistaiteilijan - Helene Schjerfbeckin, Helena Westermackin, Maria Wiikin ja Ada Thilenin - ystävyydestä, opinnoista, matkustamisesta, rakkaudesta ja unelmien tavoittelusta aikana, jolloin taidetta tekeviin naisiin suhtauduttiin vielä epäillen. Patric Nyströmin Viikinki Siiri -sarja on seikkailullista, viikinkiaikaan sijoittuvaa sarjakuvaa. Giovanni Di Gregorion Sisarukset Grémillet -sarjassa Sarah, Cassiopée ja Lucille selvittävät menneisyyteen...
Missä Asterix-kirjassa mastoon sidottu mies sanoo jotain latinaksi ja hänelle vastataan jotain sen tapaista, että "älä äijä yritä olla henkevä"? Mitä hän sanoo… 87 11.4.2023 Kuvailemasi tapainen kohtaus on kertomuksessa Asterix lyö vetoa (Egmont), mutta ketään ei ole sidottu mastoon. Yhdessä ruudussa iäkkäin merirosvoista seisoo laivanjäänteistä jääneellä lautalla ja sanoo: "Victrix causa diis placuit, sed victa Catoni." Hänen vierellään kelluu punapartainen merirosvokapteeni mastontyngästä roikkuen ja huutaa: "Riittää jo, äijä! Älä yritä olla henkevä, etsi mieluummin itsellesi uusi työpaikka." Latin is simple -oppimisalustalla on latinankielisestä sitaatista englanninkielinen käännös, joka kuuluu "The victorious cause pleased the gods, but the conquered cause pleased Cato", suomeksi suunnilleen "Voittoisa asia miellytti jumalia, mutta valloitettu asia miellytti Catoa". Sinua voisi kiinnostaa sivusto...
Oliko jossain akkarissa, Roope-sedässä tai lehdessä tarinaa jään sisältä löytyneestä jättiläisrobotista? 64 4.4.2023 Ainakin Aku Ankan taskukirjassa Tähtien takana (nro 127, 1. painos ilmestynyt vuonna 1990) on tarina nimeltä Jäärobotti. Siinä Etelämantereelta löytyy jäähän hautautunut robotti, jonka Pelle Peloton onnistuu käynnistämään. Lisätietoa julkaisusta Taskaritietokannassa: http://www.perunamaa.net/taskarit/taskari.php?numero=127. I.N.D.U.C.K.S.-tietokannassa on nähtävillä myös muutamia sivuja kyseisestä tarinasta: https://inducks.org/story.php?c=I+TL+1301-BP.  
Mistä kirjoista / kokoelmista voisin löytää kaikki Carl Barksin ankkasarjat, joissa kerrotaan Roope-sedän nuoruudesta? 87 29.3.2023 Carl Barks käsitteli Roope Ankan nuoruutta enimmäkseen vain ohimennen. Zombi löytyy tarinasta Aku Ankka ja zombi, kokoelmassa Ovela Roope-setä (2007). Kultu Kimallus esiintyy tarinassa Takaisin Klondikeen, kokoelmassa Visukintun vuosikymmenet : Roope-setä 1947-1997 (1997). Jos nuoruutta hieman venyttää, kyseeseen voisi tulla Kultaisen kypärän metsästäjät ja muita klassikoita (2016), jossa on sekä Barksin alkuperäistarinoita että Rosan jatko-osia. Lisäys: Roope-sedän nuoruudesta kertoo myös Vic Lockmanin käsikirjoittama ja Barksin piirtämä tarina Vuodepulmia (The Invisible Intruder), joka on ilmestynyt ainakin kokoelmassa Aku Ankan parhaat 5 - Aku postinkantajana (1977).
Kotimaiset sarjakuvat YA 92 17.1.2023 Tässä joitain suosituksia nuorille aikuisille sopivista kotimaisista sarjakuvista: Annukka Mäkijärvi, Hanna-Reetta Schreck & Iida Turpeinen: Ellen T. Juliana Hyrri: Satakieli joka ei laulanut ja Päivänkakkarameri Aino Louhi: Mielikuvitustyttö Riina Tanskanen: Tympeät tytöt Leena Virtanen: Sörnäisten tyttö : Sylvi-Kyllikki Kilven päiväkirja Janne Toriseva: Valas Sami Makkonen: Kalevala Janne Kukkonen: Voro : Kolmen kuninkaan aarre (ilmestynyt myös osat 2 ja 3)
Mistähän on kysymys kun yritän varata piakkoin ilmestyvää Natasha- Epävakaat laitteet sarjakuva albumia, niin haku vie aiemmin ilmestyneen albumin Caltechin… 86 27.12.2022 Hei, Tämä onkin pienoinen sotku, johon törmäsin itsekin. Epävakaat laitteet -albumi ei ole vielä tietokannassa, mutta haku löytää Caltechin kriisin, koska sen tiedoissa on, että kyseessä on kaksiosainen tarina, jonka toinen osa on Epävakaat laitteet. Blake & Mortimer Suuren pyramidin arvoitus -albumin julkaisu taas on kuten mainitsitkin peruuntunut, mutta nähtävästi jostain syystä sen ISBN-koodi on annettu tuolle uudelle Natasha-albumille, jolloin kuva tai albumin tiedot eivät ole päivittyneet kaikkialle, vaan monessakin paikassa on vielä vanhaa tietoa. Koska järjestemät hyödyntävät kukin julkaisun yksilöintiin juuri tuota ISBN-koodia, aiheuttaa tämä sotkua. Asia korjaantunee heti kun tuo uusi Natasha-albumista on laitettu tilaukseen.
Onko sarjakuvia, joissa käytetään viittomakieltä tarjolla kirjastossa? Tai animea? 96 4.12.2022 Mangaa löytyisi englanniksi: suu Morishita ; translation: Christine Dashiell.:A sign of affection Helmet Kuvallista aineistoa on eri formaateissa, muttei animea. Helmet Finna-haku löytää hieman runsaammin aineistoa. mm. Tuulia Riikosen opinnäyteen Viittomakieli sarjakuvassa : Keinoja suomalaista viittomakieltä käyttävien sarjakuvahahmojen kuvaamiseen Finna.fi Sarjakuvia löytyy esim. Hodson, Len Every picture tells a story : cartoon book : deaf history and culture  Finna Animea ei valitettavasti sielläkään löydy.
Missä Aku Ankassa Aku ja naapuri lauloivat kilpaa joululauluja? Kyseinen sarjakuva julkaistiin 90-luvulla, ehkä loppupuolella tai 2000-luvun alussa. En… 146 9.11.2022 Aku Ankan tarinoiden hakuun ei ole hakukonetta. Lehtien sisältöjä voi selailla Aku Ankan verkkosivuilla, mutta mikäli et ole löytänyt etsimääsi tarinaa niistä, en valitettavasti pysty auttamaan enempää. Ehkäpä joku tämän palstan lukijoista tunnistaa, mistä lehdestä kyseinen tarina löytyy.
Mikä on tarina, jossa Aku ja pojat tekevät Roopelle voileipiä (joissa on ainakin sipulia ja etikkaa) ja soittavat banaaninlastaajien laulua, jotta Roope… 117 9.11.2022 Aku Ankan taskukirjojen tarinoista ei löydy hakukonetta, mutta luettelo niistä löytyy Aku Ankan verkkosivuilta. Pääset kansikuvaa klikkaamalla katsomaan kunkin taskukirjan sisällön. Tarinoiden lukeminen on maksullista. Mikäli muistat etsimäsi taskukirjan kansikuvan, löydät todennäköisesti tarinan. Ja ehkäpä joku tämän palstan lukijoista tunnistaa, mistä taskukirjasta on kyse. Linkki: Aku Ankan taskukirjat https://www.akuankka.fi/taskarit  
Luin noin 30 vuotta sitten sarjakuvan, joka oli muistaakseni suomalainen. Päähenkilönä oli nuori poika, joka osallistui nuorten itse perustamaan yhteisöön… 96 31.8.2022 Kotimainen sarjakuva saattaisi olla Martti Sirolan Apassit, mutta ruotsalaissarjakuvista en valitettavasti onnistunut sopivaa tarjokasta löytämään.