Onko totta ettei koira voi pissata /kakkata veteen, ja miksei jos näin on. Itse olen kyllä nähnyt tapahtuvan, mutta en varma kumpaa tuli.

Kysytty
14.7.2018

Hei, onko totta ettei koira voi pissata /kakkata veteen, ja miksei jos näin on. Itse olen kyllä nähnyt tapahtuvan, mutta en varma kumpaa tuli.

Vastaus

Vastattu
16.7.2018
Päivitetty
16.7.2018

Seuraava näkemys perustuu koiran kanssa elämiseen, ei eläinten fysiologian erikoisosaamiseen. - On tuskin mitään yleistä biologista syytä, minkä takia koira ei voisi ainakin pakottavassa tilanteessa virtsata ja ulostaa vedessä. Vedessä pysyvästi elävillä eläimillä ei vaihtoehtojakaan ole, mutta koiralla on. Varsinkin virtsaaminen on tärkeä viestintäväline, joka vedessä menettää tehonsa. Koiran ei siis yleensä kannata virtsata vedessä.

Ulostaminen on kaikilla koirilla silminnähden lihastyöskentelyä edellyttävä tapahtuma, jonka aikana useimmat koirat rodusta riippumatta taivuttavat vartalonsa tiettyyn asentoon, jotta uloste ei putoa omille jaloille. Asento on vaistomainen, eikä perustu harkintaan ajasta ja paikasta. Todennäköisesti vedessä uivan koiran olisi kuitenkin hankala löytää asentoa, jossa se hauaisi vaistojen pakottamana olla.

Jos koira saa vedessä ollessaan jalat pohjaan, uskoisin ulostamisenkin onnistuvan, jos on pakko. Itse en ole koskaan nähnyt vedessä ulostavaa koiraa, mutta tuskin se mahdotonta on. Kuten ihmisellä, on tilanteita ja hetkiä, jolloin ulostetta ei pysty pitämään sisällään. Tässä tilanteessa tuskin sekään olisi este, että sattuu olemaan vedessä. Mitä taas virtsaamiseen tulee, se lienee fysiologisesti helpompaa missä vain. En kuitenkaan itse ymmärrä, miten sen voisi ihminen havaita saati todistaa - varsinkaan Suomen usein humuspitoisissa vesissä.

Heikki Poroila

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.