Onko Suomessa käytössä kirjastoveneitä ja missä? Ellei ole, milloin niiden käyttö on lakkautettu? Poikani käy koulua Washington D.C:n lähellä Ashburnissa ja…

Kysytty

Onko Suomessa käytössä kirjastoveneitä ja missä? Ellei ole, milloin niiden käyttö on lakkautettu? Poikani käy koulua Washington D.C:n lähellä Ashburnissa ja siellä tänään kerrottiin erikoisista kirjastoista eri puolilla maailmaa ja tämä väite Suomesta jäi vaivaamaan. En ole itse Suomessa asuessamme koskaan kuulluut kirjastoveneistä, mutta sehän kyllä kuulostaa hauskalta ja eksoottiselta varsinkin amerikkalaisen korvaan. Kiitos jo etukäteen vastauksestanne!

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Suomessa oli yksi säännöllisesti toimiva kirjastovene. Paraisissa kiersi kesäisin kirjastovene, joka palveli saaristossa asuvia. Palvelu aloitettiin Paraisten päivänä vuonna 1976. Aluksi käytettiin yksityisveneitä, mutta myöhempinä vuosina kirjasto vuokrasi Suomen Meripelastuskerholta veneen tarkoitusta varten. Palvelu lopetettiin kustannussyistä vuonna 2013.

Vuonna 2018 mainittiin, että neljään Paraisilla toimivaan yhteysveneeseen oli sijoitettu laivakirjasto, joista oli mahdollista lainata aineistoa.

Aikaisempi vastaus aiheesta: https://www.kirjastot.fi/kysy/onko-kirjastovene-ei-enaa-ole?language_co…

Työntekijän haastattelu: https://web.archive.org/web/20040518213735fw_/http://kirjakaapeli.lib.h…

https://www.ts.fi/teemat/492275/Suomen+ainoa+kirjastovene+uhattuna

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004234105.html

Johnson, Alex. Improbable Libraries. Thames & Hudson, 2015.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.