Onko jonkin kirjaston verkkosivuston käyttöliittymä saanut erityisen paljon hyvää palautetta helppokäyttöisyydestä?

Kysytty
26.2.2016

Hei! Onko jonkin kirjaston verkkosivuston käyttöliittymä saanut erityisen paljon hyvää palautetta helppokäyttöisyydestä?

Vastaus

Vastattu
27.2.2016
Päivitetty
27.2.2016

En muista kuulleeni, että minkään kirjaston verkkosivut olisivat saaneet erityisen paljon kehuja helppokäyttöisyydestään, eikä tietokannoista tai Google-haullakaan löytynyt oikein niitä koskevia vertailuja. Enemmänkin on tutkittu sitä, miten helppokäyttöinen jokin verkkosivusto tai sen osa tai tietokanta on. Tällaisia ovat esimerkiksi Hanna Heinäsen pro gradu -tutkielma ”Digitaalisen kirjaston käytettävyyden arviointi: JYKDOK-Finnan käytettävyys-tutkimus” (https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/94835/GRADU-1389359776.pdf), Taru Särkän pro gradu -tutkielma ”Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjaston verkkotekstien käytettävyys ja kirjaston representaatio” (https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/42680/URN%3aNBN%3a…), Tuuli Pietilän pro gradu -tutkielma ”Lasten digitaalisten kirjastojen käytettävyys: vertailussa lasten kansainvälinen digitaalinen kirjasto ja Vaski-kirjastojen Overdrive-sivusto” (http://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/97332/GRADU-1434002313.pdf), Marjatta Ojalan ”Mitä asiakkaat kirjastolta verkossa odottavat? Responsiivisen nettisivun suunnittelu korkeakoulukirjastolle” (http://www.kreodi.fi/en/13/Artikkelit/272/Mit%C3%A4-asiakkaat-kirjastol…) ja Leena Järveläisen artikkeli ”Verkkosivujen uudistus vaatii uutta ajattelua” (http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&u…).

Toki varmasti useimmat kirjastot pyrkivät siihen, että verkkosivut olisivat ainakin kirjaston kohderyhmälle helppokäyttöiset. Jos kiinnostaa itse tarkastella, miten hyvin kirjastojen seivut noudattavat helppokäyttöisyyden periaatteita, ohjeita niihin löytyy osoitteista http://www.saavutettavuus.fi/testaus.php, http://www.w3.org/Translations/WCAG20-fi/ (enemmän teknistä estettömyyttä) ja http://www.tieke.fi/download/attachments/15112643/esteettomyysopas.pdf.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.