Oman paikkakuntani tietyt kirjat ovat kaikki varattuja, mutta löysin varaamattoman kirjan ulkopaikkakunnalta, joten onko mahdollista tehdä kirjastokortti…

Kysytty
14.10.2015

Hei, Oman paikkakuntani tietyt kirjat ovat kaikki varattuja, mutta löysin varaamattoman kirjan ulkopaikkakunnalta, joten onko mahdollista tehdä kirjastokortti toiselle paikkakunnalle, vaikka ei asu kyseisellä paikkakunnalla?

Vastaus

Vastattu
15.10.2015
Päivitetty
15.10.2015

Jokainen yleinen kirjasto päättää itsenäisesti, keille kaikille kirjastokortti annetaan. Esimerkiksi Helsingin kaupunginkirjaston kortin (HelMet) saa kuka tahansa suomalainen, koska kirjasto toimii yleisten kirjastojen keskuskirjastona.

Normaalisti ei kuitenkaan riitä, että on toisen paikkakunnan kirjastokortti, jos ei kyseisellä paikkakunnalla pysty itse käymään. Kirjastojen välillä toimii ns. kaukopalvelu, jossa välittäjänä toimii aina noutokirjasto. Useimmat kirjastot eivät kuitenkaan tilaa kaukolainaksi kirjaa, joka löytyy niiden omasta kokoelmasta.

Jos olet valmis vierailemaan lainan saadaksesi toisella paikkakunnalla, ota sen kirjastoon yhteyttä ja kysy, saatko kortin. Kaikkien kirjastojen yhteystiedot löytyvät täältä: http://hakemisto.kirjastot.fi/

Heikki Poroila

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.