Nyt on käynyt niin, että kirjastosta lainattu kirja on hukassa. Voi olla jopa mahdollista, että se on unohtunut johonkin julkiselle paikalle, josta joku…

Kysytty
16.2.2011

Hei,

Nyt on käynyt niin, että kirjastosta lainattu kirja on hukassa. Voi olla jopa mahdollista, että se on unohtunut johonkin julkiselle paikalle, josta joku vähemmän rehellinen ihminen on voinut sen huoviinsa napata. Miten tällaisessa tilanteessa toimitaan? Paljonko kyseisestä opuksesta täytyy pulittaa sakkoa, että sen periaatteellisesti saa omakseen?

Vastaus

Vastattu
17.2.2011
Päivitetty
4.11.2018

Kirjaa on mahdollista uusia ensiksi kolme kertaa, jotta joku ehkä kirjan löytänyt rehellinen ihminen saattaisi ehtiä palauttaa sen. Jos kirja ei kuitenkaan palaudu, pitää kirjasta maksaa korvausmaksu, joka riippuu kirjasta ja voi vaihdella suurestikin. Toinen vaihtoehto on, että hankit itse kirjan hyväkuntoisen kappaleen kadonneen tilalle, jos saat sen jostakin kirjaston korvaushintaa halvemmalla. Tällöin asiasta täytyy kuitenkin sopia erikseen kirjan omistajakirjaston kanssa.

Korvausmaksun voi maksaa mihin tahansa HelMet-kirjastoon eli Helsingin, Espoon, Vantaan tai Kauniaisten kaupunginkirjaston palvelupisteeseen. Jos haluat korvata kirjan kirjalla, pitäisi tosiaan ottaa ensin yhteyttä kirjan omistavaan kirjastoon.

5 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.