Miten näen, mitä kirjoja voin ladata windows-puhelimelleni?

Kysytty
3.7.2014

Miten näen, mitä kirjoja voin ladata windows-puhelimelleni?

Vastaus

Vastattu
8.7.2014
Päivitetty
5.8.2018

E-kirjoista ei ikävä kyllä ole mitään kattavaa listausta olemassa. Monilla kirjastoilla on käytössä Ellibs-palvelu, josta asiakkaat voivat lainata e-kirjoja. Ellibs ei kuitenkaan tarjoa sovellusta Windows-puhelimille, joten suurin osa kirjastojen e-kirjapalveluista ei ole tällä hetkellä Windows-puhelimen omistajien käytettävissä. HelMet-kirjastojen (pääkaupunkiseudun kirjastojen) OverDrive-palvelulle on sovellus uudemmille Windows-puhelimille (versiot 7+). HelMet-palvelun osoite: http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Kirjat

Windows-puhelimille on tarjolla Windows Phone -sovelluskaupassa joitain e-kirjojen lukuohjelmia, joilla voi lukea DRM-suojaamattomia e-kirjoja. Suojaamattomia e-kirjoja voi ladata mm. Gutenberg-projektin sivuilta (http://www.gutenberg.org), jossa on tarjolla tekijänoikeudesta vapaata kirjallisuutta (tekijän kuolemasta yli 70 vuotta). Vastaavia palveluita on Runeberg-palvelu (http://www.runeberg.org) ja Lönnrot-projekti (http://www.lonnrot.net). Runebergissä on skandinaavisia klassikoita e-kirjoina ja Lönnrotissa on suomen- ja ruotsinkielisiä tekijänoikeuksista vapaita teoksia.

Nykykirjallisuutta on tarjolla Amazonin Kindle -sovelluksella. Amazonin suomenkielinen tarjonta on tosin hyvin rajallinen. Amazonilla on tarjolla maksullisten kirjojen lisäksi ilmaisia e-kirjoja ja Gutenberg-palvelun kirjat on luettavissa myös Kindlellä.

Windows-puhelimelle on tarjolla vähemmän lukuohjelmia kuin iOS- tai Android-puhelimille. Windows Phone -sovelluskaupasta löytyy kuitenkin esimerkiksi ilmainen Tucan Reader -sovellus, joilla voi lukea DRM-suojaamattomia e-kirjoja. Muita sovelluksia löytyy esimerkiksi hakusanalla "ebook reader".

5 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kotimaisen dekkarin "Kansalainen X: Harriet Haatajan tutkimuksia" voi ladata ilmaiseksi PDF-muodossa osoitteesta: www.art-amalia.com/kirjat.htm
PDF-tiedoston lukeminen onnistuu lähes kaikilla laitteilla, mm. Windows phonella.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.