Miten määritellään moniammatillisuus-termi? Mitä moniammatillisuus siis on? Löytyykö määritelmä mahdollisesti jostain kirjasta/kirjoista? Netissä tietoa toki…

Kysytty
12.7.2011

Miten määritellään moniammatillisuus-termi? Mitä moniammatillisuus siis on? Löytyykö määritelmä mahdollisesti jostain kirjasta/kirjoista? Netissä tietoa toki on, mutta kaikki lähteet eivät välttämättä ole niin luotettavia.

Vastaus

Vastattu
14.7.2011
Päivitetty
18.4.2018

Annemari Kokkisen ja Leena Maltari-Ventilän kirjassa Hoito- ja huolenpitotyön sanasto (2008) sana moniammatillinen määritellään näin: työryhmä tai vastaava, jossa on usean ammattikunnan edustaja.
Moniammatillisuudesta on kirjoitettu paljon, kirjaston tietokannasta asiasanalla moniammatillisuus löytyy useita teoksia. Esim. Kaarina Isoherrasen teoksissa Enemmän yhdessä: moniammatillinen yhteistyö (2008)ja Moniammatillinen yhteistyö (2005) löytyy laajempia käsitteen määritelmiä, jälkimmäisessä mainitaan mm. näin: moniammatillista yhteistyötä voidaan kuvata sosiaali- ja terveysalan asiakastyössä eri asiantuntijoiden työskentelynä, jossa pyritään huomioimaan asiakkaan kokonaisuus.

31 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.