Miten Espanjan pinnanmuodot vaikuttavat asukkaiden elämään (esim. matkailuun ja liikenteeseen ym.) ja millainen on Espanjan elintaso?

Kysytty
15.1.2012

Miten Espanjan pinnanmuodot vaikuttavat asukkaiden elämään (esim. matkailuun ja liikenteeseen ym.) ja millainen on Espanjan elintaso?

Vastaus

Vastattu
18.1.2012
Päivitetty
18.1.2012

Espanja on pinnanmuodoiltaan yksi Euroopan vaihtelevimmista maista. Aiheesta on kysytty palvelussamme aiemminkin, ja luonnehdinta pinnanmuodostuksesta löytyy arkistostamme: http://www.kirjastot.fi/fi-fi/tietopalvelu/kysymys.aspx?ID=819a7bf0-fd8…. Tietoa löytyy myös osoitteesta http://www.matkailu-opas.com/espanjan-pinnanmuodot.html.

Vuoristoilla on luonnollisesti vaikutuksensa liikennejärjestelyihin. Erityisesti Espanjan, Andorran ja Ranskan raja-alueella kohoava Pyreineiden vuoristo on keskikohdaltaan vaikeasti ylitettävissä, ja rauta- ja maantiet kulkevat matalampia reunaväyliä pitkin. Espanjassa on kuitenkin nykyään tiheä ja korkeatasoinen tieverkosto. Rautatieverkon kokonaispituus on 15 288 km ja joitakin yhteyksiä liikennöidään luotijunilla.

Espanjan ilmastossa esiintyy suurta vaihtelua: pohjoisessa vallitsee kostea meri-ilmasto, keskiosissa mannerilmasto ja itä- ja etelärannikolla välimerellinen ilmasto. Tämä vaikuttaa luonnollisesti sekä turismin suuntautumiseen että maanviljelykseen. Turismista löytyy tietoa osoitteesta http://www.espanjasi.com/wiki/index.php/Turismi_Espanjassa ja maataloudesta http://www.matkailu-opas.com/espanjan-maatalous.html sekä englanniksi osoitteesta http://countrystudies.us/spain/57.htm.

Espanjan elintasosta löytyy tilastotietoa Tilastokeskuksen sivuilta (Tuloerot ja asuminen Euroopan maissa, http://www.stat.fi/til/tjt/2008/tjt_2008_2010-05-20_kat_004_fi.html) ja Europa-sivustolta (http://europa.eu/about-eu/facts-figures/living/index_fi.htm). Talouden viimeaikaisesta kehityksestä saa tietoa esim. täältä: http://www.ultranet.eu.com/documentstore/215/KATSAUS%20ESPANJAN%20TALOU….

Finpron maaraportista löytyy paljon hyödyllistä tietoa: http://www.finpro.fi/documents/10304/16101/Espanjamaaraportti0712.pdf

Yleistä tilastotietoa Espanjasta YK-liiton Globalis-sivustolla: http://www.globalis.fi/Maat/Espanja/(show)/indicators

13 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.