Mistä voi selata kirjaston kirjoja ? Onko olemassa keskitetty palvelu netissä, josta voi hakea kaikkien lähellä olevien kirjastojen kirjatarjontaa. Esim…

Kysytty
17.11.2008

Mistä voi selata kirjaston kirjoja ? Onko olemassa keskitetty palvelu netissä, josta voi hakea kaikkien lähellä olevien kirjastojen kirjatarjontaa. Esim. sukututkimuksen osalta löytyy paljon mielenkiintoisia opuksia.

Vastaus

Vastattu
18.11.2008
Päivitetty
18.11.2008

Joensuun seutukirjaston (Joensuu, Eno, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Pyhäselkä)ja Juuan kokoelmat ovat selattavissa internetin kautta osoitteessa: http://jokunen.jns.fi/fin?formid=find2&sesid=1167371040&ulang=fin . Jokunen-aineistorekisteri sisältää näiden kirjastojen kokoelmat.
Pohjois-Karjalan kaikkien kirjastojen kokoelmista voi hakea yhdellä kertaa Nelli-portaalin kautta, jossa pikahaussa voi valita Pohjois-Karjalan kirjastot: http://www.nelliportaali.fi/V/NUEFJEA82ADXQA71LJ329TJVR6P8PM4PNJAKQHCSB…
Näihin tietokantoihin on myös linkit Joensuun seutukirjaston kotisivulta: http://www.jns.fi/Resource.phx/sivut/sivut-kirjasto/index.htx .
Suomen kirjastojen kokoelmia pääsee selaamaan Frank-monihaun kautta. Sinne pääsee yleisten kirjaston etusivun kautta: http://www.kirjastot.fi/ .

Hakea voi paitsi tekijällä tai kirjan tms. nimellä myös asiasanoilla. Jokusessa myös luokalla. Jos haluaa tietoa yksittäisten sukujen historiasta, luokka on 99.31. Asiasanoina voi käyttää myös sukunimeä etsittäessä tietoa yksittäisestä suvusta.

Pohjois-Karjalan suvuista tietoa etsittäessä voi hakea myös aluetietokanta Koivikosta: http://jokunen.jns.fi/Intro?formid=portal
asiasanoilla 'suvut' tai 'sukututkimus' tai suvun sukunimellä.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.