Mistä saan tietää Disney-kappaleiden suomenkieliset nimet? Esim. Pocahontas-elokuvasta "the Virginia Company" - mikä on sen suomenkielinen nimi?

Kysytty
23.2.2008

Mistä saan tietää Disney-kappaleiden suomenkieliset nimet? Esim. Pocahontas-elokuvasta "the Virginia Company" - mikä on sen suomenkielinen nimi?

Vastaus

Vastattu
25.2.2008
Päivitetty
25.2.2008

Näyttää siltä että 'Virginia Company' -kappaleella ei ole erillistä suomenkielistä nimeä. Kuopion kaupunginkirjastolla ei ole suomenkielistä versiota Pocahontas-soundtrackista, mutta esimerkiksi Tampereen Piki-kirjastotietokannan listauksen ko. levyn kappaleista löydät oheisesta linkistä: http://kirjasto.tampere.fi/Piki?formid=docis&previd=fullt&sesid=1203921… .

Kirjastokäytössä oleva Yleisradion Fono-tietokanta antaa myöskin kysymällesi kappaleelle vain englanninkielisen nimen.

Kun haluat tietää, onko tietyllä kappaleella suomenkielistä nimeä, voit kokeilla alkukielisellä nimellä esim. Frank-monihausta (maakuntakirjastojen aineistot):
http://monihaku.kirjastot.fi/maakuntakirjastot . Ennen vuotta 1999 julkaistuja kappaleita voi hakea myös kaikille avoimesta Suomen äänitearkiston tietokannasta: http://www.yle.fi/levysto/firs/ . Ja aina voit tietenkin kysyä myös suoraan kirjastostasi!

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.