Kuopio

Viimeisimmät vastaukset

304 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Voiko Tuusniemeltä lainatun kirjan, palauttaa Kuopion kirjastoon. olen nykyisin Kuopiossa. 48 06.04.2019 Voi palauttaa.
Kansakoulun opettajani Sinikka Marin Kuopiosta luki meille päivittäin vuosina 1967-1971 nuorten seikkailukirjaa koulupäivän päätteeksi. Mieleeni on jäänyt eräs… 48 11.03.2019 Kansikuvan perusteella ei pysty tekemään hakuja, ja koska muistosi kirjan sisällöstä melko vähäisiä, täytyy turvautua ilmeisimpään mieleen tulevaan vaihtoehtoon.  Tässä tapauksessa se on Enid Blytonin Viisikko vanhassa majakassa.  Verkosta löytyy kirjan vanhojen painosten kansikuvia, jotka vastaavat kuvaustasi.  Lisäksi Blyton oli erittäin suosittu kirjailija juuri noihin aikoihin. 
Haluaisin Kuopion kirjastoon : YK:n palokuntana Suezille. Miten pitäisi toimia ? 39 06.03.2019 Hankintatoiveen voi jättää Kuopion kaupunginkirjaston sivuilla: https://kuopio.finna.fi/ yläpalkissa Lomakkeet –kohdasta saat Hankintatoivelomakkeen. (klikkaa Jätä hankintatoive) Hankintatoiveen voi myös jättää kun käyt kirjastossa tai vaikka soittamalla kirjastoon. (puh. 044-7182319/tietopalvelu)
Mistä löydän kirjojen luokitusnumerot 39 01.02.2019 Yleisten kirjastojen luokitus (verkko-YKL) löytyy nykyään Finto (Suomalainen asiasanasto- ja ontologiapalvelu) - palvelusta,  https://finto.fi.  
Etsin nuortenkirjaa n. 15 vuoden takaa. En muista kirjasta paljoa, mutta tässä asioita, joita muistan: - Nuorten tai nuorten aikuisten kirja (luin sen… 71 30.10.2018 Ehdotan Jennifer L. Holmin kirjaa Jokilaakson ainoa tyttö (Karisto 2000).  Se sijoittuu Yhdysvaltoihin 1890-1900-luvuille ja kertoo amerikansuomalaisista uudisasukkaista ja myös alkuperäisistä amerikkalaisista.  Kuopiossa sitä on vielä parissa lähikirjastossa, ja sen voi varata noudettavaksi mistä hyvänsä kirjaston toimipisteestä.
Mistä tulee sukunimi parviainen 99 21.09.2018 Sukunimi Parviainen pohjautuu venäläiseen ristimänimeen Parfeni (Parfenij), jonka karjalaisia muotoiluasuja ovat mm. Parppa, Parhia ja Parvia.  Kirjan Parviaisten suku 3 (2011)  mukaan nimi olisi voinut muotoutua suvun kantaisän nimen kautta seuraavasti: Parfeni > Parvia >Parvianpoika > Parviainen (s. 13). Sukunimi Parviainen on yleinen koko Itä-Suomessa.   Lisätietoja löytyy kirjoista: Mikkonen, Pirjo : Sukunimet (2000) Parviaisten suku 1 : 1500-luvulta 1700-luvulle (1999) Parviaisten suku 3 : Par sattoo vuotta Savon Parvijaisia (2011)  
Mitä on se lääketietellinen aine, jta kutsutaan ns. "Totuuspulveriksi"Se laittaa kielenkannat irtonaisiksi ja potilas rallatelee kaikki salaisemmatkin… 77 10.09.2018 Jotkut lääkeaineet saattavat tosiaan saada ihmisessä aikaan esimerkiksi puheliaisuutta. Tämä on kuitenkin sellainen kysymys, joka sinun kannattaa esittää suoraan lääkärille.    
Kenen runo mahtaa olla "Talviretkelle"? Runo alkaa sanoin: Hei tytöt, pojat, katsokaa, kuin kirkas talvipäivä on. On retkeilyyn se verraton, siis ken ei… 55 04.09.2018 Talvieretkelle on Maija Konttisen runo, joka sisältyy teokseen Koulutieltä : runoja ja suorasanaista (1938).  Kirjaa ei ole Kuopion kaupunginkirjastossa, mutta se voidaan kaukolainata.
Kenen kirjoittama runo mahtaa olla "Puhtahaksi". Se alkaa sanoin: Puhtahaks' mua, Herra, sä luo, harhasta pois luoksesi tuo. Alttiiksi tee kulkemahan, minne… 46 31.08.2018 Puhtahaksi-runo on merkitty suomennokseksi Olavi Ingmanin kirjassa Lasten laulu- ja leikkikirja (WSOY 1952).  Alkuperäisen tekstin kirjoittajaa tai suomentajaa ei mainita.  Hengellisiä lauluja ja virsiä: nuottipainos (Suomen lähetysseura 1964) -kirjan mukaan (s. 321) sanoittaja on Tuntemattoman saksalainen, 1888.
Etsin elokuvaa I Am Elizabeth Smart Vaikka englannin kielellä, jos ei ole suomeksi saatavilla. En oikein löydä elokuvasta tietoa, onko sitä mitenkään… 80 10.07.2018 Hei! Valitettavasti tv-elokuvaa I am Elizabeth Smart ei löydy Suomen kirjastoista. Jotakin tietoa on eglanniksi wikipediassa https://en.wikipedia.org/wiki/I_Am_Elizabeth_Smart.   Hyvää kesän jatkoa!
Etsin kappaleen Anna alkuperäistä esittäjää. Kappaleen on säveltänyt Fernando Arbex ja Juha Matti teki sen suomeksi v.1979, hänellä on samanniminen albumi ko… 65 29.06.2018 Anna-kappaleen on levyttänyt espanjalainen artisti Miguel Bosé vuonna 1978. YouTubessa julkaistujen tietojen mukaan Fernando Arbex on kappaleen säveltäjä, sanoittaja ja tuottaja: https://www.youtube.com/watch?v=EK_aOHhwfA0 Anna-kappale oli Miguel Bosén suuri hitti myös Euroopassa; lisätietoa artistista espanjaksi: https://es.wikipedia.org/wiki/Miguel_Bos%C3%A9   Kappale ilmestyi Miguel Bosé –nimisellä albumilla vuonna 1978: http://miguelbose.com/album/miguel-bose/ Kappaleen musiikkivideo YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=tZoCzOtcvdI
Mistä vanhasta koulukirjasta löytyisi tarina linnuista ja siitä mitä ne oletettavasti "juttelevat" keskenään? Riimimuotoinen tarina on ollut 50-60 luvun… 85 25.06.2018 Laurisen ja Valtasaaren Kolmas lukukirjani -koulukirjassa on runo Punatulkku (s. 98-100), jossa punatulkku ja varpuset sanailevat pihlajanmarjojen syömisestä ja toinen toistensa ulkonäöstä.
”Menin Saksaan, sain saappaat, tulin Ruotsiin, sain rukkaset, tulin Suomeen sain sukat, pesin, parsin ja paikkasin, panin aidalle kuivumaan, varas vei.” Tämä… 104 25.06.2018 50-60 -luvun koulukirjoista tuo runo löytyy nimellä Pääskynen visertää (s. 185) Laurisen ja Valtasaaren Kolmas lukukirjani -teoksesta (1. p.1953, 7. p. 1965). Runo löytyy myös nimellä Pääskysen laulu mm. Teuvo Pakkalan Aapisesta vuodelta 1908.
Kaunokirjallisuutta ensimmäisestä maailmansodasta? 147 12.06.2018 Tässä valikoima kaunokirjallisuutta, joka kertoo ensimmäisestä maailmansodasta tai sivuaa sitä:   Remarque, Erich Maria: Länsirintamalta ei mitään uutta Hemingway, Ernest: Jäähyväiset aseille March, William: Komppania K : romaani Manning, Frederic: Harva hyvin kuolee Findley, Timothy: Sota Faulks, Sebastian: Mustarastas laulaa Lemaitre, Pierre: Näkemiin taivaassa Jaatinen, Pekka: Varjo : 1917-1918 Håkanson, Nils: Rautakallo Hasek, Jaroslav: Kunnon sotamies Švejk maailmansodassa Merenmaa, Martti: Aamu keisarin kaupungissa Lehtonen, Joel: Sorron lapset ; Punainen mies Hietamies, Laila: Satakielimetsä Hirvisaari, Laila: Pihkovan kellot Andric, Ivo: Neiti Riley, Lucinda: Keskiyön ruusu Go, Justin: Katoava aika Brockmole,...
Voinko asioida Kuopion pääkirjastossa käyttäen Helsigin kaupungin kirjaston kirjastokorttia? Miten toimin ulkopaikkakuntalaisena voidakseni varata esim… 110 07.06.2018 Kuopion kaupunginkirjaston tiloja ja laitteita voi käyttää ilman Kuopion kirjastokortin ottamista. Meidän asiakastietokoneemme ovat vapaasti käytettävissä ilman kirjautumista. Konetta ei voi varata etukäteen. Skannausmahdollisuus on esimerkiksi pääkirjastolla. Skannaaminen onnistuu omalle muistitikulle tai voit ostaa muistitikun myös kirjastosta; hinta 6,50 euroa. Mikäli haluat lainata aineistoamme tai käyttää kirjastomme e-aineistoja, täytyy ottaa kirjastokortti. Sen saa täyttämällä sitoutumislomakkeen ja esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
Vaan! Onko Kuopion pääkirjastosta lainattavissa karaokelevyjä? 87 27.04.2018 Kuopion pääkirjaston musiikkiosastolla on reilut 100 karaoke-DVD-levyä, voit selailla niitä verkkokirjastostamme: https://bit.ly/2I3mY57 Koko kirjastomme karaoke-DVD-valikoima löytyy täältä: https://bit.ly/2I390QD Jos olet kiinnostunut sellaisesta karaokelevystä, jota pääkirjastolla ei ole, sen voi varata pääkirjastolle maksutta. Myös lainassa olevien karaoke-DVD-levyjen varaaminen on maksutonta.
Löytyykö kirjastosta espanjankielistä lastenlaulukirjaa, jossa sekä nuotti että teksti mukana? 80 27.02.2018 Kuopion kaupunginkirjastosta löytyy ¡Canta, amigo! -paketti, joka sisältää nuottikirjan ja tupla-CD:n. Kokoelmassa on espanjan kielen opiskeluun soveltuvia lauluja, myös lastenlauluja. Nuottivihkossa yhteislauluun sopivat sovitukset sointumerkkeineen sekä laulukohtaiset espanjalais-suomalaiset sanastot. CD-äänitteillä kappaleista sekä laulu- että instrumentaaliversiot. Lisäksi löytyy nuotti Barnvisor från hela världen, jossa on mukana viisi espanjankielistä lastenlaulua, sekä tekstit että nuotti.
Mikä on ilkka remeksen ja hänen teostensa merkitys suomalaiselle yhteiskunnalle? 209 25.01.2018 Ilkka Remes on suomalainen kirjailija, jonka romaanit kuuluvat jännityskirjallisuuteen. Tyyliltään ne ovat intensiivisiä ja hyvin juonivetoisia. Remeksen kirjoja voi kutsua myös trillereiksi. Kirjassa Kotimaisia tieteis- ja fantasiakirjailijoita (2006) Ilkka Remeksen kirjoitetaan tuoneen kansainvälisen trillerin Suomeen. Samassa teoksessa tuodaan esiin se, että Remes usein käsittelee romaaneissaan vaihtoehtoisia historioita tai tulevaisuuksia. Toisaalta Remes on kirjoittanut kirjoitushetkenään erittäin ajankohtaisia romaaneja, joista löytyy hahmoja, jotka muistuttavat esimerkiksi tunnettuja valtaapitäviä poliitikkoja. Lisäksi Remes on kirjoittanut trillereitä nuorille. Remekselle tyypillistä on, että hän käyttää Suomen asemaa idän ja...
Pystyykö Kuopion jossakin kirjastossa tulostamaan väritulosteita? Jos pystyy niin missä? 793 11.11.2017 Väritulosteita pystyy tulostamaan Kuopion pääkirjastolla osoitteessa Maaherrankatu 12. A4-kokoinen tuloste maksaa 1 e/sivu ja A3-kokoinen tuloste 1,50 e/sivu.
Ehtikö A. J. Jalkanen vielä kiertää Puijonsarven nenän? 136 23.10.2017 Markku Niskasen teoksesta Kallaveden sepittäjä: Aaro J. Jalkasen elämäkerta (2016) ilmenee, että Jalkanen vieraili Kuopiossa maanpakonsa jälkeen. Tarkemmin siinä ei kuitenkaan mainita pääsikö hän kiertämään vielä nimenomaan Puijonsarven nenän.