Vuosikymmeniä sitten miehet ja naiset ottivat työpaikalleen eväät: Voileipiä, joiden päällä oli makkaraa tai jotain lihaa, saatettiinpa voi tuoda mukana Abba-sillipurkissa ja leivät ja päällysteet erikseen.
Juomana oli kahvia Airamin termospullossa tai sitten maitoa
entisessä kossu-pullossa.
Onkohan kukaan kirjoittanut tällaisesta aiheesta kirjaa, tai teosta, joka ainakin sivuaisi e.m. aihetta?
Vastaus
Ritva Kyllin teoksessa Suomen ruokahistoria: Suolalihasta sushiin (2021) Suomen ruokahistoria : suolalihasta sushiin | Kuopion kaupunginkirjasto | Kuopio löytyy kattavasti tietoa suomalaisten ruokahistoriasta ja tapojen muutoksesta. Sivuilla 228-231 kerrotaan, miten palkkatyön yleistyminen muutti ruokaperinteitä ja mitä työpäivien aikana syötiin. Tietoa löytyy myös Airam-termospullon yleistymisestä 1930-luvulta eteenpäin.
Kommentoi vastausta