Vuosikymmeniä sitten miehet ja naiset ottivat työpaikalleen eväät: Voileipiä, joiden päällä oli makkaraa tai jotain lihaa, saatettiinpa voi tuoda mukana Abba…

Kysytty

Vuosikymmeniä sitten miehet ja naiset ottivat työpaikalleen eväät: Voileipiä, joiden päällä oli makkaraa tai jotain lihaa, saatettiinpa voi tuoda mukana Abba-sillipurkissa ja leivät ja päällysteet erikseen.
Juomana oli kahvia Airamin termospullossa tai sitten maitoa
entisessä kossu-pullossa.
Onkohan kukaan kirjoittanut tällaisesta aiheesta kirjaa, tai teosta, joka ainakin sivuaisi e.m. aihetta?

Vastaus

Vastattu

Ritva Kyllin teoksessa Suomen ruokahistoria: Suolalihasta sushiin (2021) Suomen ruokahistoria : suolalihasta sushiin | Kuopion kaupunginkirjasto | Kuopio löytyy kattavasti tietoa suomalaisten ruokahistoriasta ja tapojen muutoksesta. Sivuilla 228-231 kerrotaan, miten palkkatyön yleistyminen muutti ruokaperinteitä ja mitä työpäivien aikana syötiin. Tietoa löytyy myös Airam-termospullon yleistymisestä 1930-luvulta eteenpäin.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.