Millaista oli hengellinen elämä keskiajalla? kiitos!!!

Kysytty
10.5.2000

Millaista oli hengellinen elämä keskiajalla?
kiitos!!!

Vastaus

Vastattu
11.5.2000
Päivitetty
11.5.2000

Milloin keskiaika alkaa? Euroopan keskiajaksi rajataan tavallisimmin ajanjakso 400-1400. Mutta kuten Hartvig Frisch Euroopan kulttuurihistorian II-osassa toteaa: "On mahdotonta ilmoittaa tarkka vuosiluku. Koulukirjojen historianjaottelut ovat kaikki jonkin verran mielivaltaisia. Kulttuurihistoriallisesti renessanssin suorittama viilto on ainakin yhtä syvä kuin kansainvaellusten tekemä."

J.C.Revill kirjoittaa Maailmanhistoria -teoksessaan: "Kautta koko keskiajan roomalaiskatolisella kirkolla ja paavilla oli ainutlaatuinen asema. Euroopassa vallitsi ankara nurkkakuntaisuus ja sen johdosta talouselämä oli varsin alkeellista. Tästä syystä ihmiset etsivät ja löysivät vastapainoksi yhtenäisyyttä kirkosta, jolle silloisissa oloissa ei päässyt kasvamaan kilpailijoita ja joka siten saattoi pitää yksinoikeutenaan kaikkea oppia, kasvatusta ja hengellistä vaikutusta." Yksinkertaistaen: uskonto hallitsi elämää.

Lisää löydät netistä esim. osoitteesta: http://www.htk.fi/kirjasto/histori1.htm#keski tai pääkaupunkiseudun kirjastojen Plussa -tietokannasta hakusanoilla keskiaika ja kulttuurihistoria tai Helsingin kaupunginkirjaston luokituksen mukaan esim. 909, 919.2

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.