Koirat kirjastossa

Kysytty
12.10.2018

Miksi siis toisiin kirjastoihin saa viedä koiran ja toisiin ei, mikä on se perimmäinen syy? Eikö olisi loogista, että kirjastoihin yleensä joko saa ottaa koitan mukaan tai ei saa ottaa koiraa mukaan. Minulla pieni koira, joka menee sylissä, mutta en voi jättää sitä yksin kotiin pidemmäksi aikaa. Poikkeaisin joskus lähikirjastossa Stoassa, mutta mahdotonta. Metromatkan päässä Kontulan kirjastoon taas matkat maksaa. Eläkeläiselle se tuntuu.

Vastaus

Vastattu
13.10.2018
Päivitetty
13.10.2018

Osa kirjastojen asiakkaista on allergisia koirille. Siksi Helsingin kaupunginkirjasto on pyrkinyt takaamaan, että osassa kirjastoista voi asioida ilman pelkoa allergisista reaktioista. Kirjastot on valittu siten, että niitä olisi tasapuolisesti ympäri kaupunkia. Apulaisoikeusasiamies on osoitteesta https://www.oikeusasiamies.fi/fi/ratkaisut/-/eoar/4595/2015 löytyvässä ratkaisussaan pitänyt menettelyä ”toisaalta allergisten asiakkaiden oikeuksien ja toisaalta myös asiakkaiden koirien läsnäolon suhteen riittävinä ja oikeasuhtaisina”.

Kirjasto joutuu tässä – niin kuin monissa muissakin asioissa – tasapainottelemaan kahden asiakasryhmän toisistaan poikkeavien tarpeiden välillä.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.