Mikä yhtiö teki tällä videolla esiintyvät Ville Vallattoman ja muiden sen hahmojen dubbaukset? Kyseinen video ei ole mikään paras tietolähde vaan nuorten…

Kysytty

Mikä yhtiö teki tällä videolla esiintyvät Ville Vallattoman ja muiden sen hahmojen dubbaukset? Kyseinen video ei ole mikään paras tietolähde vaan nuorten suosima pilailuvideo jota on editoitu paljon mm sanamiksauksilla eli pahoittelut siitä mutta tämä on ainoa mistä voi kuulla etsimäni yhtiön tekemät dubbaukset.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Suomenkielisen Wikipedian mukaan Ville Vallaton -elokuvien dubbauksia on tehnyt kolme yhtiötä: Golden Voice Oy https://fi.wikipedia.org/wiki/Golden_Voice, PVP Voice Oy ja Pauli Virta Productions
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ville_Vallaton_%28piirrossarja%29
Wikipediassa on myös artikkeli Pauli Virrasta, joka ääninäytteli pääasiassa kaikissa PVP Voice Oy:n jälkiäänittämissä animaatiosarjoissa vuoteen 2008 asti ja oli Oy PVP Voice Ab:n toimitusjohtaja.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pauli_Virta
Yle Arkisto löysi lisätietoa: Koska YouTube-videosta ei käy lainkaan
ilmi, mistä versiosta on kyse (myyntiversio/televisioversio, vuosi), oikeastaan vain YouTube-videon tekijä tietäisi, mistä hän on alkuperäisen videon kopioinut. Yleisradio on lähettänyt Ville Vallaton -piirrettyjä vuosina 1987-1994 (8.2.1987 alkaen), mutta koska ohjelma on muualta ostettu, Ylellä ei ole jaksoja tallella eikä ohjelmaan mitään oikeuksia. Saatavilla olevista hajanaisista tiedoista voinee päätellä, että Yle on lähettänyt Ville Vallattoman aikanaan tekstitettynä, ei dubattuna. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti eli Kavi (https://kavi.fi/fi/kansallinen-audiovisuaalinen-instituutti)on Suomessa se taho, joka vastaa muun muassa elokuvien sekä tv- ja radio-ohjelmien päätearkistoinnista. Kavin sivuilla voi tehdä yksinkertaisia hakuja Elonet-kansallisfilmografiaan (http://www.elonet.fi/fi). Kirjoittamalla hakukenttään Ville Vallaton ja rajaamalla tulokset animaatioihin selviää, että
1.
vuonna 2005 Sandrew Metronome Distribution Finland Oy on julkaissut Ville Vallattomia DVD:nä (levyt 1-6). (Firma myyty Future Filmille 2011, ks. http://yle.fi/uutiset/future_film_osti_sandrew_metronomen/5376799)
2.
vuonna n. 1995 Finn Innovation Products on julkaissut videoita (ilmeisesti vhs)
3.
vuonna 1990-91 Screenet ja Mariehamns TV Team Ab ovat julkaisseet videoita
4.
vuonna 1991 Posters julkaissut videon.

Suomalaisten kirjastojen yhteisestä Frank-hakupalvelusta (http://monihaku.kirjastot.fi/fi/)voi katsoa, mistä kirjastoista voi (kauko)lainata Ville Vallattomia vertailtavaksi YouTube-videoon. Taltioiden kansissa ja lopputeksteissä on varmaankin kerrottu, kuka dubbauksesta vastaa. YouTube -videon ja Wikipedian (https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_televisiosarjan_Ville_Vallaton_j…) perusteella voisi olettaa, että kyseessä on 1. tuotantokauden jakso nro 55, koska otsikot Boy Ahoy ja Faulty Alarm näkyivät videolla.
Lisäksi on mahdollista, mutta ei varmaa, että Villen ääni videolla on Wikipediassa (https://fi.wikipedia.org/wiki/Ville_Vallaton_(piirrossarja)
mainitun Jon-Jon Geitelin: ääni kuulostaa samalta korvakuulolta verrattaessa aivan muuhun vanhaan videoon, jossa Geitel puhuu. Ei kutenkaan ole tietoa siitä, kenelle Geitel on työskennellyt dubatessaan ja minä vuonna, eikä myöskään siitä, mihin Wikipedian tieto, että hän ylipäänsäon dubannut, perustuu. Jos ääni on Geitelin, dubbaus ei voi olla vanhempi kuin 1990-luvun lopulta, koska Geitel on syntynyt 1990.
Katso-lehdessä 18.-24.8.1997, nro 34 kerrotaan, että Nelonen on lähettänyt Ville Vallatonta maanantaisin 18.8.1997 alkaen ja että heidän versiossaan Villen äänenä on ollut Konsta Hietanen.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.