Mikä on maailman paksuin kirja? Kuka keksi kirjat? Miten kauaa on kirjoittettu\lausuttu, runoja? Missä kirjassa on eniten kirjoitusta? Mikä on maailman…

Kysytty
5.7.2017

Mikä on maailman paksuin kirja? Kuka keksi kirjat? Miten kauaa on kirjoittettu\lausuttu, runoja? Missä kirjassa on eniten kirjoitusta? Mikä on maailman arvokkain kirja? Kuinka arvokkaita maalaukset ovat? ? Mikä on suosituin lasten kirja? Missä kirjastossa on eniten kirjoja?

Vastaus

Vastattu
7.7.2017
Päivitetty
7.7.2017

Paksuimmasta kirjasta on palvelussa kysytty ennenkin. Tässä aiempi vastaus:

"Guinness Wolrd Recordsin mukaan maailman paksuin kirja on vuonna 2009 julkaistu The Complete Miss Marple, johon on koottu kaikki Agatha Christien Miss Marple -romaanit ja -novellit yksien kansien väliin. Kirjassa on 4032 sivua ja se painaa noin 8 kiloa. Siitä otettiin 500 kappaleen painos.

Iowan yliopiston kirjastom sidontaosastolla valmistettiin vuonna 2011 peräti 10000-sivuinen kirja, jonka kirjoitti runoilija Dave Morice satapäiväisen runomaratonin aikana. Kirja on yksittäiskappale."

http://www2.kirjastot.fi/fi-FI/kysy/arkistohaku/kysymys/?ID=6318ab35-58…

Enten tekstiä voisi olla juuri tässä The Complete Miss Marple -teoksessa.

Ensimmäiset runot ovat todennäköisesti olleet puhuttuja tai laulettuja. Sumerilaista tai akkadilaista Enheduanna-nimistä papitarta (n. 2285-2250 eaa.) pidetään ensimmäisenä nimeltä tunnettuna kirjailijana ja runoilijana, mutta runojen lausuntaa tai laulantaa on ollut ennen häntäkin.

http://www.ancient.eu/Enheduanna/

Ensimmäiset kirjoitukset ovat säilyneet savitauluilla. Ne on sijoitettu yli 3000 eaa. aikaan. Keksijästä ei ole tietoa. Lisää tietoa vaikkapa alla olevilta sivuilta:

http://natgeo.fi/tiede/keksinnot/missa-kehitettiin-kirjoitusjarjestelma

http://www.doria.fi/handle/10024/39301

http://www.helmivene.fi/Suomi/Kirjan_historia.html

Vuonna 2014 on listattu kalleimalla myydyt kirjat. Kallein oli Leonardo da Vincin muistikirja (Codex Leicester, Leonardo da Vinci). Se myytiin 49.4 miljoonalla dollarilla vuonna 1994. Lista löytyy alta:

http://klaava.fi/?p=2188

Maalausten hinta vaihtelee suuresti. Mitään keskimääräistä hintaa ei oikein ole.

Suosituimpiin lastenkirjoihin kuuluvat varmasti ainakin J. K. Rowlingin Harry Potter -kirjat - niitä tosin lukevat aikuisetkin. Alla linkki yhteen luetteloon suosituimmista lastenkirjoista:

http://www.telegraph.co.uk/books/childrens-books/15-best-childrens-book…

Eniten kirjoja on yhdysvaltalaisessa Kongressin kirjastossa. Kirjasto sijaitsee Washingtonissa ja on sekä hyllymetreiltään ja kirjamäärältään maailman suurin kirjasto:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kongressin_kirjasto#cite_note-facts-2

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.