Luin joskus 1970-luvun lopulla neuvostoliittolaisen nuortenkirjat, jossa eno(tai setä) ja nuori poika vaelsivat ja kalastivat jossakin Neuvostoliiton…

Kysytty

Luin joskus 1970-luvun lopulla neuvostoliittolaisen nuortenkirjat, jossa eno(tai setä) ja nuori poika vaelsivat ja kalastivat jossakin Neuvostoliiton pohjoisosassa. Muun ohella eno/setä oli ollut mukana joko toisessa maailmansodassa tai punaisten puolella vallankumouksessa. Kirjan luonto- ja vaelluskuvaukset jäivät mieleeni. Kirja oli jossakin kirjasarjassa.

Mikähän se mahtoi olla?

Vastaus

Vastattu

Kyseessä lienee Nuorten toivekirjastossa vuonna 1975 julkaistu Juri Korinetsin Kaukana joen takana tai sen samana vuonna ilmestynyt jatko-osa Leiritulen äärellä.

"Enoaan Miša rakastaa yli kaiken, toista hänen kaltaistaan ei ole. Hän on karhujen ystävä, yksinkulkija, mainio kalamies ja juttujen kertoja.. -- Kolmetoistavuotiaana Miša pääsee enon kanssa eräretkelle Kuolan niemimaalle -- . Koskaan Miša ei myöskään väsy kuuntelemaan enon jännittäviä kertomuksia vallankumouksen alkuajoilta." (kirjojen takakannen kuvauksesta; molemmissa kirjoissa on täsmälleen sama teksti)

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.