Luin aikaisemmin että Helsingin kirjastoissa on mahdollista lainata kaikenlaisia laitteita, mutten löytänyt netistä mitään sivua, jossa olisi lueteltu…

Kysytty
14.3.2012

Hei!

Luin aikaisemmin että Helsingin kirjastoissa on mahdollista lainata kaikenlaisia laitteita, mutten löytänyt netistä mitään sivua, jossa olisi lueteltu tällaisesta mitään? Muistan että Kirjasto10 olisi tällainen "moderni mediakirjasto", josta voisi lainata esimerkiksi kameroita yms. Tarvitsisin itse hyvätasoisen skannerin, jonka voisin lainata. Jos pystyisitte antamaan linkin tai nimeämän kirjaston/kirjastot, josta voisin skannerin lainata, se olisi hienoa. Kiitos!

Vastaus

Vastattu
14.3.2012
Päivitetty
14.3.2012

Helsingin kirjastoissa on tosiaan monenlaisia lainattavia laitteita, mutta valitettavasti mistään kirjastosta ei lainata skannereita kotiin asti. Osoitteesta http://www.helmet.fi/record=b1715034~S9*fin löytyvät järjestelmään viedyt lainattavat skannerit, mutta niitä saa lainaksi vain kirjastossa käytettäviksi.

Jonkin verran kirjastoista lainattavista laitteista tietoa löytyy osoitteesta http://www.lib.hel.fi/asiakastietokoneet/. Valitettavasti täydellistä listausta ei ole tietääkseni olemassa. Kirjastojen lainaamat esineet saa kuitenkin HelMet-verkkokirjastossa osoitteessa http://www.helmet.fi näkyviin näin:

1. Valitse hakutavaksi ”Hakusana(t)”.

2. Kirjoita hakukenttään ** (eli kaksi tähtimerkkiä).

3. Valitse kohdasta ”Aineisto” valinnaksi ”esine”.

4. Klikkaa ”Hae”.

Esiin pitäisi nyt tulla lista kaikista HelMet-kirjastojen lainaamista esineistä, joiden joukossa on niin taideteoksia kuin elektroniikkaa. Aika monet teknisistä laitteista ovat tosin lainattavissa vain kirjastokäyttöön. Jos haluat etsiä jotakin tiettyä laitetta, kirjoita tähtimerkkien sijaan sopiva hakusana, esimerkiksi ”skanneri”.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.