Löytyykö väitöskirjoja aiheesta hoitotyön kirjaaminen, hoitotyön dokumentointi, potilasasiakirjoihin tehtävät merkinnät, potilasasiakirjat? Väitöskirjat voivat…

Kysytty
18.11.2003

Löytyykö väitöskirjoja aiheesta hoitotyön kirjaaminen, hoitotyön dokumentointi, potilasasiakirjoihin tehtävät merkinnät, potilasasiakirjat?
Väitöskirjat voivat olla vuosilta 1988-2003, suomalaisten tekemiä.

Vastaus

Vastattu
19.11.2003
Päivitetty
19.11.2003

Yliopistokirjastojen tietokannasta (Lindasta) löytyi kaksi väitöskirjaa sekä hoitotyön dokumentoinnista että kirjaamisesta:

Saari, Sirpa: Kynällä tai koneella sairaanhoitajien käsityksiä manuaalisesta ja tietokoneavusteisesta hoitotyön kirjaamisesta. 1995.
Ihalainen, Jaana: VIPS-malli hoitotyön kirjaamisen rakenteena. 2000.
Ensio, Anneli: Hoitotyön toiminnan mallintaminen. 2001.
Mattila, Lea-Riitta: Sairaanhoitajan ja potilaan vuorovaikutus sekä hoitotyön dokumentointi sisätautiosastolla Orlandon teoriaan perustuva sairaanhoitajan toiminnan analyysi. 1996.

Potilasasiakirjoihin liittyviä väitöskirjoja ei löytynyt. Kaiken kaikkiaan näistä aiheista löytyi seuraavasti aineistoa: kirjaamisesta 39, dokumentoinnista 21 ja potilasasiakirjoista 34 dokumenttia.

Jos sinulla on mahdollista käydä kirjastossa (esim. ammattikorkeakoulun tai maakuntakirjastossa), voit itse selata Lindasta löytyviä dokumentteja. Niitä on mahdollista tilata kaukolainaksi.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.