Lappeenranta

Viimeisimmät vastaukset

356 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Espanjan kieliset romaanit 23 31.12.2021 Hei. Jos tarkoitit kysyä onko Heili-kirjastoissa Espanjankielisiä romaaneja niin vastaus on kyllä. Espanjankielinen kaunokirjallisuus löytyy luokasta 84.63.
Mitä espanjankielisiä kappaleita Jamppa Tuominen on laulanut suomeksi? 37 11.11.2021 Hei! Äänitetietokanta Fono.fi:n mukaan varmasti alkujaan espanjankielisiä Jamppa Tuomisen suomeksi esittämiä kappaleita on vain yksi: Ei toista kertaa (= Porque yo quiero) (Lisätietoja: http://www.fono.fi/KappaleenTiedot.aspx?kappale=ei+toista+kertaa&ID=859…) Alkujaan italiankielisiä kappaleita Jamppa Tuominen on laulanut enemmän.
Etsin laulua, jossa on jotakin sen tapaisia sanoja kuin "mä voisin olla vainaa". Laulu ajoittuu johonkin 1930-50-luvuille, tai ainakin niin, että v. 1931… 36 3.11.2021 Hei Kyseessä on varmaankin Oskar Merikannanon Mä elän! Alla kappaleen sanat. Larin Kyösti on sanoittaja. Sävelletty ja julkaistu 1908. Ma elän, op71, nro 1 Ma elän! Ah, mikä riemu! Mikä riemu ja soitto nyt suonissa soi Näin sydän ei koskaan oo sykkinyt Mikä loisto ja hehku mun täyttää nyt Ma laulan, ma laulan, ma laulan Sillä Luoja mun laulamaan loi!Ma voisin jo olla vainaa Alla kalman kukkain ja tumman yön Ei, ei, minä elän, ma tunnen sen Kuinka sieluni kasvaa kamppaillen Kohti tähtiä kautta korkean työn! Ma elän, ma elän, ma elän! Sulle Elämä, korkein lauluni soi! Pyhä kevät mun henkeni kruunatkoon Taas elämän nuori kunignas oon Ma laulan, ma laulan, ma laulan Sillä Luoja mun laulamaan loi!
Onko teillä padel-mailoja lainaksi? Jos on, mistä saatavuuden voisi itse selvittää? 28 3.11.2021 Hei Lappeenrannan kirjastolla on aikuisten ja lasten padel mailoja lainattavana. Voit katsoa saatavuuden osoitteesta heili.finna.fi osoitteesta, kun haet hakusanalla padelmaila. 
Päästetäänkö jäässä olevat nesteet esim. jäädytetty vesipullo lentokentän turvatarkastuksesta läpi Euroopassa? Näin tehdään yhdysvalloissa 59 4.10.2021 Hei Finavian ohjeistuksen mukaan jäätyneitä nesteitä ei saa kuljettaa käsimatkatavaroissa. Jäätyneet nesteet noudattavat nesteiden käytäntöjä matkatavaroissa. Ohjeistus on yhdenmukainen EU:n alueella.    
Missä viipyy sarja 90 luvulta, jossa Ritva Valkama ja tytär Sanna Kaisa Palo näyttelivät äitiä ja tytärtä, kivijalka asunnossa Hgissä,.. Joku napapiiri tai… 101 14.6.2021 Etsimäsi sarja on varmaankin Napaseutu: https://fi.wikipedia.org/wiki/Napaseutu Tätä 18-osaista komediasarjaa esitettiin MTV3:lla 1994. Käsikirjoitus Raila Leppäkoski ja Neil Hardwick, ohjaus Hardwick. Sarjan päähenkilöitä olivat Alma (Ritva Valkama) ja hänen tyttärensä Bertta (Sanna-Kaisa Palo). Tällä hetkellä sarjan uusintaesityksistä ei löydy tietoja, mutta MTV:n asiakaspalveluun voisi jättää toiveen: https://www.mtv.fi/ota-yhteytta  
Haluan ostaa kirjan: Kirjallinen piiriperunankuoripaistoksen ystäville: Barrows Annie, Shaffer Mary Ann ilmestynyt suomeksi 2010 63 19.4.2021 Hei, Pikaisella etsimisellä kirjaa näyttäisi löytyvän ainakin antikvariaateista. Kirjastot myyvät myös poistokirjoja, mutta niitä ei voi varata itselleen ostettavaksi. Kirjaston kirjoja poistetaan esimerkiksi huonon kunnon tai kappalemäärän vähentämisen takia. Mutta lainaksi kyllä saat kyseisen kirjan monestakin kirjastosta ja varaamalla saat sen haluamaasi kirjastoon.
Miksi ylen TV ruudussa näkyvä kellonaika ei ole sama kuin virallinen aika? 173 25.3.2021 Tätä on kysytty Yleisradiosta myös, ja he vastaavat näin: "Käykö Yle Teksti-tv:n kello tarkalleen oikeaa aikaa? Teksti-tv:n kelloaika on lähes tarkka aika, viiveen virhemarginaali on muutamia sekunteja. Digitaalisen lähetyksen aikavirhettä ei saada täysin eliminoitua. Aikaeroon vaikuttaa lähetysjärjestelmän lisäksi myös lähetysasemien sijainti maassamme. Maanpäällisten antennilähetysten lisäksi on kaapeli-tv- ja satelliittilähetyksiä varten omat tekstitv-signaalin kulkureitit. Yle Teksti-tv:n kellolla ei ole tarkoituskaan olla sekunnintarkka absoluuttinen oikea aika, siitä pitää huolen radion aikamerkki." (https://yle.fi/aihe/tekstitv/usein-kysyttya-kysymyksia) Ylen uutisista löytyy myös lisätietoa aiheesta: Lähetyksen siirtotekniikan...
Vaatiiko Heili -kirjaston sivulla olevaa rockaway -musiikkikurssiiin kirjautuminen eri tilin Heili -kirjaston tilin lisäksi? Minkä kirjastojen kortti oikeuttaa… 65 25.3.2021 Rockway-palveluun kirjaudutaan oman Heili-kirjastokortin tunnuksella. Kun valitset sinua kiinnostavan kurssin, näet samalla onko kurssi heti saatavilla. Sen jälkeen klikkaa Kirjaudu-painiketta ja kirjoita kirjastokorttisi tunnus avautuvaan ruutuun. Saat kurssin lainaan kahdeksi viikoksi. Palvelu on kirjaston asiakkaille maksuton. ePress -sanomalehtiä ei pysty lukemaan muualla kuin palvelun tarjoajan tiloissa eli kirjastoissa, eMagz-palveluun sen sijaan pääsee myös kotoa käsin. Kirjastoissa ja kotoa luettavissa eMagz-valikoimissa on eroja.
On paljon vanhoja rahoja. Saisiko mistä luettelon. Minkä arvoisia ovat Mm. 2 mk hopeinen 1865 226 13.1.2021 Hei, Vanhojen rahojen arvoon vaikuttaa paljon rahan kunto, joten rahaa kannattaa näyttää asiantuntijalle. Tuon vuoden 1865 kahden markan kolikon arvokin vaihtelee kuntoluokan mukaan 10-800 euron välillä. (Suomen rahat 1811-2009 arviohintoineen. Rahaliike Holmasto, 2008.) Oppaissa kerrotaan tarkemmin rahojen kuntoluokituksesta. Vanhoja rahoja ostavat monet antiikkiliikkeet ja keräilyliikkeet netissä. Kirjastosta voi lainata esim. seuraavia vanhojen rahojen arviohinnastoja eri vuosilta: Suomi Finland - Rahat ja setelit. Rahaliike Holmasto. Suomen rahat 1811-2009 arviohintoineen. Rahaliike Holmasto. Suomen kolikot ja setelit. Suomen numismaatikkoliitto ry. Numismaatikon keräilyopas. Suomen numismaatikkoliitto ry. Näin on vastattu tässä...
Onko (kirjaistoissa lainattavissa, tai yleensäkään) olemassa kirjallisuutta jossa käsitellään kirjastoalan opintoja tai kirjastoissa työskentelyä ja… 117 11.1.2021 Hei, jonkun verran kirjastoalaan liittyviä kirjoja löytyy, kun haet verkkokirjaston hausta sanalla kirjastoala, mutta osa on jo aika vanhoja. Esim. tällaisiin voisit tutustua: 02.3 Kirjastonhoitaja tulevaisuudessa : millaista osaamista kirjastot tarvitsevat? 2007. 02 Almgren, Päivi: Kirjasto 2011 : vaikutteita maailmalta 02 Kirjasto 2012 : asiakkaan asialla Ajantasaisempaa tietoa löydät verkosta. Esim. kirjastot.fi -sivulla on lueteltu alan oppilaitokset: https://www.kirjastot.fi/kirjastoala/opiskelu?language_content_entity=fi. Sivulla on linkki myös opintopolku.fi -sivulle, josta voit hakea oppilaitoksia alan mukaan. Kysy kirjastonhoitajalta on kysytty aiemminkin alan koulutuksesta. Voisit hakea aiempia vastauksia esim. hakusanoilla...
Minua kiinnostaisi opiskella kirjasto-alaa. Onko opintoja mahdollista suorittaa etänä? Asun Lappeenrannassa, onko täällä mahdollista opiskella alaa? 435 5.1.2021 Hei! Mukavaa että kirjastoala kiinnostaa! Kirjastoissa on töissä eri asteisen tutkinnon suorittaneita työntekijöitä: ammatillinen tutkinto, ammattikorkeakoulussa suoritettu tutkinto tai yliopistotutkinto. Tehtävät määräytyvät koulutusasteen mukaan.  Ammatillisen tutkinnon voi suorittaa esim. Keudassa, joka sijaitsee Keravalla. Ammatillisen tutkinnon suorittaneet sijoittuvat kirjastovirkailijan tehtäviin, jotka sisältävät melkein aina asiakaspalvelua ja aineiston järjestely- ja huoltotehtäviä. Nykyään kaikilta kirjastoon töihin tulevilta edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja ja valmiutta toimia erilaisten ryhmien kanssa (päiväkoti- ja koululaisryhmät, lukupiirit jne.) Ammattikorkeakoulututkinnon voi suorittaa Seinäjoen...
Mitä kirjoja suosittelisitte ekaluokkalaiselle, joka osaa jo jonkin verran lukea? 42 15.12.2020 Juuri lukemaan oppineille löytyy paljon mukavaa luettavaa helppolukuisten kirjojen hyllystä! Kirjatiikeri-nimisessä sarjassa on suuraakkosin kirjoitettuja ja tavutettuja tarinoita. Pikku lukuavain -sarjan kirjoissa on tavutettu lyhyt teksti ja Lukuavain-sarja sopii jo sujuvasti lukevalle. Lukupalat on helppolukuinen sarja, jossa julkaistaan kotimaisten tunnettujen kirjailijoiden ja kuvittajien kirjasarjoja, esimerkiksi Tuutikki Tolosen Auttamistoimisto Luna,  Magdalena Hain Painajaispuoti, Miina Supisen Kokkiklubi ja Roope Lipastin Lätkä-Lauri. Myös Kirjakärpänen-sarjassa julkaistaan kotimaisten kirjailijoiden tarinoita. 
Mistä kokoelmasta löytyy Anna-Maija Raittilan runo Talviyön ikoni. Olen aikoinaan lukenut sen varmaankin jostakin joulurunoantologiasta, mutta en enää muista,… 62 20.11.2020 Runo on alunperin ilmestynyt kokoelmassa Anna meidät kaikki toisillemme 1974, mutta runo löytyy useista Raittilan valituista ja kootuista runokokoelmista. Esimerkiksi Valitut runot : Runoja vuosilta 1947-1974 (1978) ja Kootut runot (2003).
Käytin keskustelussa huomaamattani verbiä "viirata" sanan "viivytellä" tilalla. Onko tämä ominaista jossakin murteessa vai olenko keksinyt sanalle itse tämän… 65 20.11.2020 Verbi viirata tarkoittaa "poiketa suunnasta, puoltaa, esim. Auton jarrut vähän viiraavat. Pojan silmät viiraavat.". Timo Nurmi: Gummeruksen suuri suomen kielen sanakirja, 2004. Myös Kielitoimiston sanakirjassa (2012) annetaan sama tulkinta. Siitä, että sanaa tulkittaisiin eri tavalla eri murteissa, ei ole näissä lähteissä mainintaa.
Tarvitsisin tietoja Lappeenrannan kauppahallin historiasta. Sain tietooni, että Etelä-Saimaassa on tehty juttua uudesta kauppahallista 7.9.1955 ja 19.9.1956… 74 17.11.2020 Hei, Etelä-Saimaa-sanomalehdet (Lappeenranta) löytyvät mikrofilmattuina Lappeenrannan pääkirjastosta vuodesta 1914 lähtien jatkuvasti. Lehdet mikrofilmataan muutaman kuukauden viiveellä. Vanhoja vuosikertoja löytyy myös paperisidoksina, mutta suosittelemme mikrofilmien käyttöä. Opastamme mikrofilmilaitteen käytössä, ja mikrofilmihuoneen saa varattua pääkirjaston neuvonnasta p. 05 6162341 tai neuvonta.kirjasto@lappeenranta.fi. Käyttö on maksutonta. Myös Carelica-kotiseutukokoelmasta voi lisätietoa aiheesta kysellä.
Osaisiko kukaan auttaa? Mikähän kirja voisi olla kyseessä tällaisilla tuntomerkeillä: Dekkari joka on ilmestynyt tässä viime vuosina. Ei tänä vuonna mutta ehkä… 114 3.11.2020 Ehdottaisin kirjaa Carin Gerhardsen: Musta jää. Kirjailija on ruotsalainen ja sen on ilmestynyt 2019. Kansikuvassa on rotko ja sinne syöksynyt auto. Kirjaa kuvaillaan näin: Arvaamattomien käänteiden trilleri, jossa mikään ei ole sitä miltä näyttää. Kaksi rakastavaista ajaa syrjäistä tietä etsien piilopaikkaa salaiselle lemmenhetkelleen. Nuori nainen on pulassa ja saa kyydin tuntemattomalta henkilöltä. Kiireinen mies ajaa liian lujaa lumisella tiellä. He kaikki ovat ohittaneet saman jyrkänteen. Mutta yksi heistä on syössyt jonkun toisen tieltä. Ja yksi on jättänyt tämän kuolemaan. Näin kohtalo kietoo toisistaan tietämättömien ihmisten elämän yhteen ja heittää heidät yhä kiihtyvään väkivallan kierteeseen. Mitä tuona iltapäivänä neljä...
Mikä ötökkä kyseessä, käveli tiskikaapin vieressä 62 29.9.2020 Hei, pyysin asiantuntija-apua Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutista. Kimmo Saarinen tunnisti lajin. Kyseessä on heloviherikäs, Anthocomus rufus. Lajitietokeskuksessa perustiedot lajista: https://laji.fi/taxon/MX.193420 Kimmo mainitsee myös, että lajin ensisijainen elinympäristö on ruovikot, joten laji ei varmasti ole minkään sortin tuholainen sisätiloissa.
Mistä ihmeestä löytäisin nuotit lauluun Laulu Moskovan muurahaisesta, säveltäjä Bulat Okudzhava ja alkuperäinen nimi Pesenka o moskovskom muravje? Laulua on… 276 2.9.2020 En löytänyt kirjastojen kokoelmasta sanoja, mutta netistä löytyy: https://www.suomesta.ru/2014/01/31/laulu-moskovan-muurahaisesta-pesnya/  
Onkohan Janni Hussi nimetty tarkoituksella Jan Husin mukaan vai onko nimien samankaltaisuus vain sattumaa? 194 2.9.2020 Tähän kysymykseen osaisivat varmasti vastata vain Janni Hussin vanhemmat. Henkilökohtaisesti uskoisin, että kyse on sattumasta. Janni-nimi on ollut Suomen nimipäiväkalenterissa vuodesta 2015 ja nimi on Suomessa annettu sadoille henkilöille. Tanskassa Janni-nimisiä on tuhansia ja yleisesti nimeä pidetäänkin tanskalaisena. Nimen alkuperää ei varmasti tiedetä, mutta se voisi juontaa nimistä Johanna, Janika tai Janita. Lisää tietoa etunimistä löytyy hakemalla verkkokirjastosta hakusanalla etunimet ja vastaavasti sukunimistä hakusanalla sukunimet.