Löytyykö suomen lakia verkosta ilmaiseksi?(siis perusmuodossa,ei esim finlex,minkä käyttö edellyttäisi alan koulutusta/tuntemusta).CD-rom?lainattavissa…

Kysytty
22.11.2001

löytyykö suomen lakia verkosta ilmaiseksi?(siis perusmuodossa,ei esim finlex,minkä käyttö edellyttäisi alan koulutusta/tuntemusta).CD-rom?lainattavissa kirjastoissa?

Vastaus

Vastattu
23.11.2001
Päivitetty
23.11.2001

Olet oikeassa: verkossa ei ole ilmaista tietopankkia, jossa olisivat Suomen lait ajantasaisina. Maksullisia tietopankkeja on kaksi, nimittäin Suomen laki On Line (www.kauppakaari.fi) ja Edilex (www.edilex.fi). Ilmaisesta Finlex-tietopankista saa erikseen lain alkutekstin ja lakiin tehtyjen muutosten tekstit mutta sieltä ei saa suoraan lakia päivitettynä ajantasaiseksi.

Ajantasaistetut lait ovat olemassa myös romppuna Suomen laki CD. Romppua voi käyttää kirjastojen työasemilla, mutta lainattavana sitä ei ole (lainauksen estävät hinta ja tekijänoikeudet).

Kaikissa kirjastoissa on nähtävänä painettu lakikirja eli Suomen laki I - II. Kirjoja on myös lainattavina, mutta lainakappaleita saattaa olla vaikea saada kiinni. Helpommin löytää lainattavaksi eri alojen lakikokoelmia.

Sinua kiinnostavat huoneenvuokra-asiat (oletan että ajattelet lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta) ja työlainsäädäntö. Työlainsäädännön alalta on olemassa esim. Työpaikan lakikirja, laaja kokoelma työlakeja, joka uusiutuu vuosittain. Tietokannasta www.libplussa.fi voit katsoa, missä kirjastoissa tällä hetkellä on hyllyssä Työpaikan lakikirja 2001. Voit sitten puhelimitse tilata kirjan itsellesi lähikirjastoosi.

Huoneenvuokra-asioista en löydä tällä hetkellä tuoretta lakikokoelmaa. Helsingin kirjastoihin on kuitenkin näinä päivinä tulossa Suomen laki I vuodelta 2001, joka sisältää lain asuinhuoneiston vuokrauksesta ajan tasalle päivitettynä. Laki on ajan tasalla myös Suomen laki CD:llä. Voit siis kirjastoissa nähdä tämän lain ja ottaa/tulostaa siitä kopion.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.