Otsikko
Kysyisin voiko Helsingin Kaupungin kirjatolle tehdä kirjalahjoituksen? Tietenkin niin että tuon nähtäväksi ne kirjat jotka ajattelin lahjoittaa ja kirjasto…

Kysytty

Kysyisin voiko Helsingin Kaupungin kirjatolle tehdä kirjalahjoituksen? Tietenkin niin että tuon nähtäväksi ne kirjat jotka ajattelin lahjoittaa ja kirjasto tkeee niiden pohjalta valintansa, jotka haluaa ottaa.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kirjastot ottavat lahjoituksia vastaan, mikäli kyseisillä teoksilla on kirjaston kannalta käyttöä.

Helsingin Sanomissa 9.5.09 kirjastotoimen apulaisjohtaja Anna-Maria Soininvaara kirjoittaa: "Kirjastot ottavat vastaan lahjoituksia sellaisista aineistoista, joita niiden kokoelmista puuttuu tai joissa niteitä on liian vähän kysyntään nähden. Yleensä tällaisia ovat melko uudet kirjat. Varausjonot ovat merkki siitä, että aineistoa on liian vähän. --- Parhaiten kirjaston aineistotarpeen voi tarkistaa oman lähikirjaston henkilökunnalta. --- kovin laajamittaista lahjoituskampanjaa eivät kirjastot pysty hoitamaan, sillä (---) aineiston saattaminen lainauskuntoon vie työvoimaa, jolla silläkin on hintansa."

Lisäksi Pasilan kirjastossa toimiva HelMet-kirjastojen kirjavarasto ottaa vastaan myös kotimaisia vanhoja kirjoja ja sidottuja lehtien vuosikertoja, jos ne ovat hyväkuntoisia, lahjoittaja pitää teoksia tärkeinä eikä niitä vielä löydy HelMet-kirjastojen kokoelmista. (Tietopalvelukonsultti Olli Alanko, HS 12.5.09)

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.