Kuka on alunperin keksinyt sanat Nalle Puhin sadelauluun? Haluan varmistuksen, että se ei todellakaan ole A.A.Milne. Kirjasta Nalle Puh rakentaa talon löytyy…

Kysytty
14.7.2007

Kuka on alunperin keksinyt sanat Nalle Puhin sadelauluun?
Haluan varmistuksen, että se ei todellakaan ole A.A.Milne. Kirjasta Nalle Puh rakentaa talon löytyy heti alusta melkein samanlainen, joka alkaa näin: Nyt lunta sataa pimpeli-pom jne.

Vastaus

Vastattu
16.7.2007
Päivitetty
22.9.2018

Suomenkieliset sanat Bruno Jubelskyn säveltämään Nalle Puhin sadelauluun on tehnyt Reino Helismaa. Alkuperäisteksti Erik Olsoni ja Brita af Geijerstam.
Lähde: Suuri toivelaulukirja 10, Porvoo, 1996.

Suomeksi A.A. Milnen teoksen Nalle Puh Rakentaa talon ovat suomentaneet esimerkiksi Annikki Saarikivi (1949)ja Kersti Juva (1977). Kersti Juvan suomentaman kirjan runot on riimitellyt Panu Pekkanen.
Vertaamalla kirjojen ja Helismaan tekstiä huomaa niissä suurta yhtäläisyyttä. Helismaan tekstissä sataa vettä, mutta varpaat palelevat molemmissa.

PS. Kirjassa Nalle Puhin suosituimmat kertomukset, 2002, on kyseinen runo saanut nimekseen Ulkoilmalaulu.

9 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Ei kyllä taida olla Bruno Jubelsky säveltänyt sitä. Saksalainen kansanlaulu Häschen in der Grube (jota pidetään Jänis istui maassa -kappaleen (säv. trad.) alkuperäisversiona) lauletaan samalla melodialla, ainoastaan alun perin sanoilla "Häschen hüpf" laulettavat tahdit pitäisi vain korvata sanoilla "armes Häschen, bist du krank, dass du nicht mehr hüp-" laulettavalla melodialla. Nuotit löytyvät saksankielisestä Wikipediasta: http://de.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4schen_in_der_Grube

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.