Kouvola

Viimeisimmät vastaukset

629 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
“Love never dies a natural death. It dies because we don't know how to replenish its source. It dies of blindness and errors and betrayals. It dies of illness… 30 17.2.2020 Tästä löytyi verkosta useampi aika kankea käännös. Tämä oli sujuvin minkä löysin. Kirjoista en tämän sitaatin suomennosta onnistunut löytämään. Eli: Rakkaus ei koskaan kuole luonnollista kuolemaa. Se kuolee, koska emme tiedä kuinka täydentää sen lähdettä. Se kuolee sokeudesta, virheistä ja petoksista. Se kuolee sairauteen ja haavoihin; se kuolee kylläisyydestä, kuivumisesta, tuhoutumisesta. ~ Anais Nin
Onko Stephen Fryn tähditämästä elokuvasta Wilde tehty dvd:tä? 21 4.2.2020 Kyllä elokuvasta on DVD olemassa ja näytti olevan saatavilla sekä eBay:stä että Amazonista. Kirjastoista DVD:tä ei valitettavasti näytä löytyvän.
Onnistuuko 8 mm videonauhojen digitointi Kuusaan tai Kouvolan kirjastossa? Jos niin pitääkö ottaa kamera, muistitikku, DVD mukaan? 22 3.2.2020 Ei valitettavasti voi meidän laitteilla digitalisoida.
Mitä pitää tehdä kun kortti menee vanhaksi 43 30.1.2020 Käy lähikirjastossasi ja kerro, että korttisi on vanhenemassa tai vanhentunut. Tällöin tarkastetaan, että yhteystietosi ovat oikein kirjastojärjestelmässä. Tämän jälkeen kirjastokorttisi on käyttökunnossa tulevat kolme vuotta.
Vanhassa kouluaikaisessa uskontokirjassani oli rukous, josta muistan vain katkelmia: Herra, auta minua edistämään sinun rauhaasi maan päällä.... uskoa epäuskon… 21 7.1.2020 En löydä valitettavasti tätä rukousta kokonaisuudessaan mutta kokeilleen tietolistan kautta jolloin muualtakin voi kysymykseenne vastata.
Etsin avoimen yliopiston oppimateriaalia Apple, M.V., Ball, J.S. & Gandin, L.A. 2010. The Routledge Inter-national Handbook of the Sociology of Education… 18 7.1.2020 Kirjaa on kyllä saatavilla yliopistojen kirjastoissa. Kaukolaina maksaa 3€ + lähettäjäkirjaston kulut. Täytä Kyyti-Finnassa kaukolainalomake tai tule käymään kirjastoon niin tehdään kaukolainapyyntö. Jos täytät kaukolainapyyntölomakkeen verkossa merkitse minkä yliopiston tutkintovaatimusten mukaisesti opiskelet, koska monet yliopistojen kirjastot lainaavat kurssikirjoja vain omille opiskelijoilleen.
Onko Michael Palinin kirjaa Erebus lainattavissa Kouvolan alueelta 24 7.1.2020 Kirjaa ei löydy Kymenlaakson kirjastoista löydy, mutta se on mahdollista kaukolainata, koska näytti että Helsingistä kirja löytyy. Kaukolainata voit käymällä lähimmässä kirjastossasi ja tekemällä kaukolainapyynnön tai täyttämällä kaukolainapyyntölomakkeen netissä.
Grimbergin Kansojen historia -teoksen 13. osassa (3. uudistettu laitos) sivulla 312 kerrotaan, että "Lutherin nimen kirjaimista tulee näet sekä hepreassa että… 45 2.1.2020 Katolinen teologi Peter Bungus (k. 1603)  todistaa teoksesssaan Numerum Mysteria (1599), että Martti Luther on antikristus.Hän käytti laskukaavassaan Martti Lutherin nimestä latinankielistä versiota Martin Lutera, jolloin hän sai tulokseksi 666. Hän antoi kirjaimille arvoja kreikkalaisten lukujen innoittamana. Tässä aan arvo on yksi ja aakkosten viimeisen kirjaimen Z:n arvo on 600. Näin MARTINLUTERA saa arvot 30+1+80+100+9+40+20+200+100+5+80+1=666. Peter Bunguksen teos on ladattavissa ilmaiseksi netistä jos latina sujuu. Numerum Mysteria
Härmästä poikia kymmenen -elokuvassa Rannajärven Iikan roolissa nähdään osansa vaikuttavasti ja upean peripohjalaisit-tain suorittava amatöörinäyttelijä Yrjö… 33 2.1.2020 Yrjö Kantoniemi oli syntynyt 24.11.1911 ja kuoli 8.7.1997. (Elonet) Aviossa Eila (os. Heikkilä) kanssa vuodesta 1938. Lapsia perheellä oli neljä. (Lotta Svärd-verkkomuseo) Eila      Kantoniemi kuoli vasta 20.3.2018 yli satavuotiaana. Kantoniemi esiintyi vain tässä yhdessä elokuvassa ja teki työuransa opettajana.
Kysyisin, onko mitän estettä siihen, että itse luen vanhan NTK:n kirjan nauhalle ja teetän siitä Mediamajassa CD -levyn, jota voisi kuunnella esim. perheen… 47 30.12.2019 Kirjan voi lukea ja äänittää yksityiseen käyttöön. Mediamajassa on monipuoliset palvelut, mutta teknisten asioiden sujuvuuden (esimerkiksi millainen nauha on kyseessä) ja ajanvarauksen takia kannattaa olla yhteydessä suoraan Mediamajaan. Yhteystiedot löytyvät täältä: kyyti.finna.fi/Content/tilat-kouvola  
Täällä Pohjantähden alla vanha versio nuotit puuttuvat minulta, sanat kyllä löytyvät. onko nuotteja saatavissa? 30 20.12.2019 Tämän suomalaisen kansansävelmän nuotit löytyvät esim. Suuren toivelaulukirjan kolmannesta osasta. Toki ne ovat monessa muussakin teoksessa, nuottien saatavuuden Kouvola kaupunginkirjastosta voi tarkistaa osoitteesta: https://kyyti.finna.fi/ Nimekelaatikkoon kirjoitetaan täällä pohjantähden alla on, lisärajauksista ruksataan aineistolajiksi nuotti.
Mitenkä kun Max. Lainauskerrat on 5 krt etänä. Voiko kirjan noiden jälkeen palautuksen yhteydessä lainata uudestaan. Oletuksena siis, että sillä ei ole… 59 12.12.2019 Jos lainaamastasi kirjasta ei ole varausta ja uusintakerrat ovat täynnä niin palauta aineisto asiakaspalvelussa niin saat sen heti takaisin ja lainatuksi. Se on henkilökunnalle nopeampaa kuin käydä läpi palautusautomaatilla palautettua aineistoa ja etsiä uudelleen lainaan haluamaasi teosta. Mitään karenssia ei ole aineistolla, josta ei ole varauksia.
Löytyisikö lainaan: Tapio Määttä, 2018, oikeudellisen ajattelun perusteet Kiitos 34 3.12.2019 Kirjan voi ladata / tulostaa netistä vapaasti osoitteesta: http://epublications.uef.fi/pub/urn_isbn_978-952-61-2853-5/urn_isbn_978-952-61-2853-5.pdf
Löytyykö kirjaa jossa avataan Utin /Kouvolan sotahistoriaa? 58 21.11.2019 Muutamia teoksia löytyy meidän kokoelmista: Etulinjassa itään ja länteen : Kouvolan seudun sotilashistoria 1400-luvulta 2000-luvulle / Airio, Pentti. Junalla sotaan ja sotaa pakoon : sota-ajan junamatkoja -kirjoituskilpailun parhaat / toimittanut Heli Mäki. Tehtävä Utissa : venäläisen pommikonelaivueen tuho loppiaisena 1940 / Heimo Siiropää, Jukka Vesen, Heikki Kauranne. Tuokiohavaintoja Kouvolan seudun ilmapuolustuksesta talvi- ja jatkosodassa sekä sotien poliittinen tausta / Pekka Vanhala. Maanpuolustustyötä Kymenlaaksossa II : Kymenlaaksolaiset isänmaan asialla 1917-1945 / Vitikainen, Erkki. Kovat päivät Kouvolassa / Ranta, Jorma. Kouvolan ilmapuolustus talvisodan aikana / Tanska, Jukka-Pekka. Kotirintamaelämää löytyy Kouvolan...
Mistä löytäisin Jaalan kunnan kunnaliskertomuksia 1950 luvulta 33 14.11.2019 Jaalan kunnalliskertomukset ovat siirretty Kouvolan kaupunginarkistoon. Meiltä Kouvolan pääkirjastosta niitä löytyy 1960-luvulta alkaen.
Etsiskelen tässä tietokirjaa/elämänkertaa, joka liittyisi jollain lailla Sinuhe egyptiläiseen tai Mika Waltariin. Olen tähän mennessä löytänyt jo Panu Rajalan… 37 11.11.2019 Kolmessa ensimmäisessä teoksessa kerrotaan sekä Mika Waltarista että Sinuhe egyptiläisestä.  Loput ovat Mika Waltarin muistelmia tai  elämäkertoja hänestä. Kaikki ovat saatavissa Kymenlaakson kirjastoista. Taltuta klassikko! / Maria Laakso ; kuvittanut Johanna Rojola. Mika Waltari, valloittaja / Haavikko, Ritva. Kirjailijan ääni / Waltari, Mika. Kirjailijan muistelmia / Waltari Mika. Mika Waltari: muukalainen maailmassa / Lindstedt Risto ; Vahtokari Reijo. Mika Waltari: mielikuvituksen jättiläinen / Haavikki, Ritva. Unohdettu Waltari / Nummelin, Juri.    
Haluaisin siteerata Gabriel Garcia Marquezia, mutta en muista tarkalleen, miten kyseiset kohdat on ilmaistu Rakkautta koleran aikaan -teoksessa. 1. ajatuksen… 38 7.11.2019 Ensimmäisen kohdan löysin jälkimmäistä en, mutta kirjaa on hyvin saatavilla kirjastoista, joten voitte helposti hakea kohdan itse. Ensimmäinen menee näin " sillä he olivat eläneet yhdessä riittävän kauan todetakseen että rakkaus oli rakkautta aina  ja kaikkialla mutta sitä kestävämpää mitä lähempänä kuolema." Ainoa mikä minusta viittasi kahtia jakamiseen oli kohta " kansan vaisto jakoi heidät heidät kahteen ryhmään: pahoihin kiinalaisiin ja hyviin kiinalaisiin.
Kysyn SWOT-nelikenttä - analyysilaatikoiden tekstijärjestyksestä Vasen puoli Oik. puoli Edist. tavoit… 44 4.11.2019 Jos kenttien järjestystä muuttaa kysehän ei enää ole SWOT-analyysistä. Analyysin nimihän tulee kenttien englanninkielisistä nimistä (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats ) . Se on Albert Humphreyn kehittämä nelikenttämenetelmä, jota käytetään strategian laatimisessa, sekä oppimisen tai ongelmien tunnistamisessa, arvioinnissa ja kehittämisessä. SWOT-analyysi on kahden ulottuvuuden kuvaama nelikenttä. Kaavion vasempaan puoliskoon kuvataan myönteiset ja oikeaan puoliskoon negatiiviset asiat. Kaavion alapuoliskoon kuvataan organisaation ulkoiset ja yläpuoliskoon sisäiset asiat. Jos siis järjestystä muutetaan kyse on jostain muusta kuin SWOT-analyysistä. Lähde: Onnistu strategiassa, Jan-Erik Lindroos ja Kari Lohivesi, 2004.
Pitäisi uusia lainat,mut ilmoittaa että kirjastokortti on vanhentunut,mitä teen?? lainat vanhenee huomenna 83 24.10.2019 Uusin lainasi ja uusi eräpäivä on 31.10.2019. Kirjastokorttisi vaatii vain yhteystietojesi tarkistuksen ja sen voit hoitaa lähimmässä kirjastossasi.
Miten kaukolainaus toimii? 34 18.10.2019 Kaukolainaus tarkoittaa kirjaston lainoja Kymenlaakson ulkopuolelta. Kymenlaakson sisällä asiakas itse voi varata haluamansa aineiston suoraan Kyyti-Finnan kautta. Jos haluaa lainata aineistoa Kymenlaakson ulkopuolisista kirjastoista niin pitää täyttää joko kirjaston sivuilta löytyvä kaukolainakaavake.( Se löytyy kun klikkaa asiakasryhmät auki-> asiakkaana kirjastossa ja vasemmassa reunassa on valikko, jossa lukee mm. kaukolainat. Sitten vain täytät kaavakkeen. ) Tai tulla asioimaan kirjastoon. Kaukolainat maksavat aina 3 € ja sen lisäksi mahdolliset lähettäjäkirjaston maksut.