Kouvola

Viimeisimmät vastaukset

654 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Mistä löytäisin tietoa Kizhin luostarista ja venäläisestä puukirkkoarkkitehtuurista? 17 23.11.2020 Jos hallitsette venäjän kielen niin tutkimuksia Kizin luostarista löytyy useista teoksista eri kirjastoista. Myös jonkin verran näyttäisi löytyvän teoksia, joissa on myös englanninkielinen osuus. Kyyti-kirjastoista löytyy teos: Matkakuvia Laatokan-Karjalasta : tulkua muutkii katsomua : matkakuvia Kiziltä, Sortavalasta, Jaakkimasta, Lahdenpohjasta ja Valamosta kesällä 1988. Noita muita voi kaukolainata lähikirjastosi kautta.
Sarah viroksi, ruotsiksi ja ranskaksi 28 23.11.2020 Sarah viroksi, ruotsiksi ja ranskaksi Viroksi: Saara tai Saare Ruotsiksi: Sara Ranskaksi: Zara Lähteet: Den Svenska almanackan,  Nimipäev kalender, Calendrier des Prénoms Majeurs.
Voiko Kouvolan pääkirjaston kirjoja palauttaa kuusankosken kirjastoon? 21 16.11.2020 Kyllä voi palauttaa.
Kävin eilen Haanojan kirjaston satutuntia kyselemässä lapsenlapseni kanssa. Kouvolansanomien tapahtumakalenterin mukaisesti. Ei ollut. Vähän epävarma kuva jäi… 48 11.11.2020 Olemme pahoillamme tapahtuneesta. Koronatilanteen huononemisen vuoksi olemme joutuneet peruttamaan yleisötilaisuuksia. Valitettavasti Kouvolan Sanomat eivät olleet poistaneet satutuntia tapahtumakalenterista. Varmaa tietoa kirjaston tapahtumista saa kirjastojen verkkosivujen kautta. Osoite on kyyti.finna.fi. Kevään osalta emme vielä uskalla luvata tapahtumien järjestämisestä mitään.
Mistä Verlan kylä on saanut nimensä, onko sanalla "Verla" jokin merkitys? 49 7.9.2020 Verlan nimi mainitaan tuomiokirjoissa ensimmäisen kerran 1681  muodossa Wärla, joka tarkoittaa niemen maata.Jaalan puoleista myllytonttia on kutsutta myös Wärälä kvarnplan. Perimätiedon mukaan Verlankosken molemmin puolin on sijainnut jauhomylly ikimuistoisista ajoista lähtien. Ensimmäiset myllyt rakennettiin Suomeen jo 1300-luvulla asiakirjalähteiden mukaan.  Asutusta alueella ei tuolloin ollut, mutta kosken kalastusoikeudesta käytiin oikeutta 1600-luvun lopulla. Koskessa oli ankeriaskalastamo. 1700-luvulla Valkealan puolelle rakennettiin venäläisten toimesta rajavartioston vahtitupa, joka on säilynyt ja joka nykyään tunnetaan Lipun torppana. (jaalan historia s. 174-175. )
Löytyisikö tietoa sukunimen Hulkko taustasta/merkityksestä? Kiitos! 29 7.9.2020 Pirjo Mikkosen Sukunimet kirjassa esitetään kaksi alkuperää Hulkko-sukunimelle. Alpo Räisänen (1982) on selittänyt nimen sanan hulkka (joukko) pohjalta. Helposti nimi selittyisi myös saksalaisperäisen henkilönimen pohjalta. Viljo Nissilä (1980) onkin rinnastanut suomalaiset nimet Hulkka, Hulkki, Hulkko ja Hulkkonen saksalaisiin nimiin Fulca, Fulco, Fulka, Fulk ja Hulke. Turusta löytyy asiakirjatieto Fulco dictus Skelgestä 1338. Viipurissa oli 1558 Pouell Hulk, Viipurin pitäjässä 1559 Knuth Hulcoin, parikkalassa 1614 Rijgoi Hulcko ja Pielisjärvellä 1651 Oloff Hulkonen. Sortavalassa Hulkko esiintyi etunimenä: 1645 Hulcko Semenoff ja 1642 Hulcko Ifvanoff. Muoto Hulkko on säilynyt sukunimenä lähinnä kiteellä, Nurmeksessa ja Tuusniemellä....
Mistä löytäisin kirjan: Suomen Sankarivainajat 1939-1945. Kymen Lääni? 43 7.8.2020 Kirja löytyy ainakin useista Kymenlaakson Kyyti-kirjastoista. Osassa kirjastoista kirja on käsikirjastossa, eli sitä voi lukea vain kirjastossa. Jos kirja ei löydy omasta kirjastostasi, voit tilata sen kaukolainana muualta Suomesta.
Haluaisin tutustua kirjaan Elä täydesti tätä päivää vuodelta, Buscaglia, Leo 1985. Omassa Kyyti-kirjastossamme ei sitä löydy. Miten sen saisin teiltä lainaksi? 35 9.7.2020 Kirjan saa kyllä kaukolainaksi Kyyti-alueen ulkopuolelta. Kaukolaina maksaa Kouvolassa 3 €. Kaukopalvelupyynnön voi lähettää kaukopalvelulomakkeella Kyyti-Finnasta tai voitte tehdä sen seuraavan kirjastokäyntinne yhteydessä.
Luin n. 15 v. sitten kaksi saman amer. naiskirjailijan romaania, jotka tekivät vaikutuksen, mutta valitettavasti sekä kirjailijan että kirjojen nimet ovat… 76 26.6.2020 Kirjat lienevät Ann-Marie MacDonaldin kirjat Linnuntietä ja Armon yö. Molemmat teokset ovat Kouvolan pääkirjastosta saatavissa.
Voiko kirjastosta ostaa Käytöstä poistettuja c-kasetteja? Erityisesti lasten ja nuorten kuunnelmia? 65 12.6.2020 Kouvolan kirjastojen lasten c-kasettikokoelmat on poistettu jo lähes 10 vuotta sitten, joten myytäviä c-kasetteja ei enää löydy.
Mistä löytyy vanhojen lehtien mikrofilmit? Etsin muutamia artikkeleita rock-musiikkiin liittyen. Miten varaus tehdään,saako näistä mikrofilmeistä ottaa… 53 4.6.2020 Suosikista löytyy hajanumeroita 1970-1980-luvuilta Varastokirjastosta. Mikrofilmeinä sitä ei kirjastoista löydy. Apu-lehden kanssa sama tilanne. Ilta-Sanomista löytyy mikrofilmejä 1970-1980-luvun lehdistä Pasilan kirjastosta.Noin vanhoja Iltalehden numeroita ei löydy missään tallennemuodossa kirjastoista.  Kaikki saatavilla oleva materiaali mahdollista saada kaukolainoiksi. Kaukolainapyynnön voit tehdä joko Kyyti-Finnan kaukolainalomakkeella tai asioimalla lähimmässä kirjastossasi. Kirjastot aukeavat normaalisti 8.6.  Nuo mikrofilmit joutuu lukemaan kirjastossa. Meillä voi tallentaa tarvitsemansa artikkelit muistitikulle ja tietysti muistitikulta voi tulostaa.
Kuinka voi https://kyyti.finna.fi sivulta hakea kaikki 2015-2020 tähtieteen (52) kirjat. Aikaisemmin pystyi, mutta nyt uudella sivustolla en onnistu. 35 12.5.2020 Valitse Kyyti-Finnan etusivulta tarkennettu haku ja hakutermiksi tähtitiede ja rullaa näyttöä alaspäin ja valitse valmistusvuosiksi 2015 - 2020.
Kirjastokorttini on kadonnut ? Haluaisin kuunnella äänikirjoja joko tällä Puh tai läppärillä 38 6.5.2020 Vielä hetken tämäkin palvelu on käytössä: Jos sinulta puuttuu kirjastokortti ja haluaisi käyttää kirjaston e-aineistoja kirjastojen sulkuaikana, voidaan kirjastossa tehdä sinulle tilapäinen käyttäjätunnus. Tilapäiset tunnukset ovat voimassa vain kirjastojen sulkuaikana eikä niillä voi lainata aineistoja kirjastoista. Tunnukset on tarkoitettu Kymenlaaksossa asuville henkilöille. E-asiakastunnukset myönnetään puhelimitse. Ota yhteyttä kirjastosi asiakaspalvelun puhelimeen ma-pe klo 10-14. Kouvolan pääkirjasto puh:020 615 5232. Edellisessä vastauksessa on ohjeet kuinka kuuntelu onnistuu.
Olen kiinnostunut äänikirjojen lukemisesta? Olin Yleisradiossa toimittajana radion puolella.. Olen nyt eläkkeellä ja aikaa olisi. 42 6.5.2020 Ette tarvitse kuin kirjastokortin numeron ja siihen liitetyn pin-koodin. Kirjojen kuuntelu onnistuu suoraan selaimessa jos nettiyhteys on käytettävissä. Muuten tarvitsette  lukuohjelman, jonka voitte ladata laitteeseenne sovelluskaupasta. Ohjeet löytyvät tuolta .  E-äänikirjojen laina-aika on kaksi viikkoa. Ne palautuvat automaattisesti, joten palauttamisesta ei tarvitse huolehtia. Niitä voi myös varata. Perinteisiä cd-äänikirjoja on taas sitten ihan normaalisti lainattavissa kunhan kirjastot taas avaavat ovensa.  
Kenen esittämä ja mikä kappale soi Arvid Nurdqvistin kahvimainoksessa? 239 29.4.2020 Kappale on Tiny Grain jag ja esittäjä on Christoffer Englund. Tieto tuli suoraan Arvid Nordquist HABilta.
Milloin on valmistettu Singerin ompelukone Y2794970? 55 20.4.2020 Singerin ompelukoneiden sarjanumeroluettelo löytyy osoitteesta http://ismacs.net/singer_sewing_machine_company/serial-numbers/singer-y… Tämän mukaan tuo Singerin omepukone on valmistettu 26.5.1925. Y-sarjan koneita on valmistettu Elizabethportissa, New Jerseyssä http://ismacs.net/singer_sewing_machine_company/singer_dating_by_serial…
Microsoft antoi itse itselleen luvan yhdistää Android -laitteeni Window*,n laitteisiin, kun klikkasin nuolta tutkiakseni tarkemmin, miksi kannattaisi liittää… 39 14.4.2020 Tuossa on Microsoftin oma ohje, millä laitteen voi poistaa laiteluettelosta: https://support.microsoft.com/fi-fi/help/4026440/microsoft-account-manage-your-devices Tarvittaessa sitten suora yhteys pankkiin, että antavat uudet tunnukset.
Haluaisin käyttää ympäräiset kirjasarjaa luonteenvahvuuksien käsittelyssä. Mikä kirja sopisi kuhunkin vahvuuteen? ystävällisyys, itsesäätely, sinnikkyys,… 26 14.4.2020 Sisu Kettu ei anna periksi / teksti: Anne-Maria Kuusela ; kuvitus: Matias Teittinen ; asiantuntija: Maija Nuorteva. Tuossa ystävyys ja sinnikkyys   Puspus Pusukala tahtoo leikkiin / teksti: Anne-Maria Kuusela ; kuvitus: Matias Teittinen ; asiantuntija: Maija Hytti. Tuossa ystävällysyys ja toisten huomioonottaminen. Pelokas Pingviini ylittää itsensä / teksti: Anne-Maria Kuusela ; kuvitus: Matias Teittinen ; asiantuntija: Maija Hytti. Tuossa rohkeus ja ujous. Pieni kirja tunteista / teksti: Anne-Maria Kuusela ; kuvitus: Matias Teittinen ; asiantuntija: Maija Hytti.  Tässä tunnetaidoista laajemmin. Siro Saparon iso moka / teksti: Anne-Maria Kuusela ; kuvitus: Matias Teittinen ; asiantuntija: Maija Hytti. Tuossa epäonnistumisesta....
Kirjastokortin uusiminen 38 14.4.2020 Kirjastokortin saa uusittua näissä poikkeusoloissa soittamalla, joko pääkirjastoon, Myllykosken tai Kuusankosken kirjastoihin klo 10-14 välisenä aikana.
Kirjastosta on ilmoitettu, kun eräpäivä lähestyy. Se oli27.3.20. Kyyti.finnassa ei voi enää uusia ja sitten on 1,50 € maksu. miten toimia? 43 1.4.2020 Kaikki lainat ovat automaattisesti uusittu ja eräpäivä on joko 4.5. tai 6.5. siis aineistolajista tai siitä huolimatta vaikka aineistosta olisi varauksia. Jos sulku jatkuu järjestelmä uusii lainat automaattisesti.