Ketkä suomalaiset olympiaurheilijat ovat kirjoittaneet kirjan? Ei omakustanteista.

Kysytty
28.8.2015

Ketkä suomalaiset olympiaurheilijat ovat kirjoittaneet kirjan? Ei omakustanteista.

Vastaus

Vastattu
2.9.2015
Päivitetty
2.9.2015

Helsingin kaupunginkirjaston Kysy.fi-palvelussa on melko hiljattain kysytty, ketkä suomalaisurheilijat ovat kirjoittaneet kirjan. Tuolloin aiheesta lähetettiin kysely myös valtakunnalliselle kirjastonhoitajien sähköpostilistalle. Kirjan julkaisseita urheilijoita ei löytynyt montaa, ja jos listasta poimitaan olympiaurheilijat, se lyhenee muutamaan kirjailijaan. Osan teoksista on julkaissut pienkustantaja.

Suomalaisista olympiaurheilijoista keihäänheittäjä Heli Krügerin ja seiväshyppääjä Eeles Landströmin teokset on kustantanut Otava. Heli Krügerin romaanit ovat ”Olen koskettanut taivasta” (2005) ja ”Pidä minusta kiinni” (2007). Eeles Landströmin romaani ”Kohti päämäärää : romaani nuoresta urheilijasta” (1966) ilmestyi Otavalta, mutta hänen elämäkerrallisen teoksensa ”Elämäni otekorkeuksia” (2011) julkaisi Grandes amigos.

Juoksija Denis Johansson on kirjoittanut teokset ”Operaatio Berliini” (Tajo, 1964) ja ”Turvenuijat” (Hakkaa päälle, 1972). Pertti Ukkolan teoksen ”Elämäni molskilla” julkaisi Tampereen urheilutoimittajien kerho vuonna 2000. ”Raskaan sarjan runoja”, joka sisältää mm. Pertti Ukkolan, Tomas Johanssonin, Osmo Hekkalan ja Alexander Karelinin runoja ilmestyi vuonna 2008 Kustannus-Puntsin julkaisemana.

http://www.kysy.fi/kysymys/suomalaisurheilijat-kirjailijoina
https://fennica.linneanet.fi/vwebv/searchBasic?sk=fi_FI
https://fi.wikipedia.org/wiki/Eeles_Landstr%C3%B6m
https://en.wikipedia.org/wiki/Heli_Koivula_Kruger
https://fi.wikipedia.org/wiki/Denis_Johansson

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.