Imellyttäminen voidaan aikaansaada perunoilla ja viljatuotteilla.Miten saadaan aikaiseksi tarvittava tärkkelysen hajoaminen esimerkiksi perunoiden tapauksessa?
Vastaus
Hei,
Perunan imellyttäminen tapahtuu niin, että kuorittu ja soseutettu peruna, joka on ensin keitetty kuorineen, haudutetaan miedossa uunilämpötilassa (n. 50C) tarpeeksi pitkään (esim. yön yli), jolloin perunan tärkkelys pilkkoutuu entsyymien vaikutuksesta lyhyemmiksi hiilihydraattiketjuiksi, sokereiksi. Näin syntyy perunalaatikon makea maku. Tarvittaessa voidaan lisätä valmistusvaiheessa vehnäjauhoa ja jo laatikon imeltyessä makeuden lisäämiseksi siirappia.
Kommentit
Miksi peruna pitäisi keittää kuorineen? Sehän on paljon helpompi kuoria ennen keittämistä.
Maut, vitamiinit yms. pysyvät paremmin tallessa.
Kommentoi vastausta