Haluaisin työskennellä kirjastossa. Minulla on merkonomitutkinto ja olen kuullut, että siihen voisi nykyään opiskella myös informaatio- ja kirjastopalvelujen…

Kysytty
30.5.2011

Haluaisin työskennellä kirjastossa. Minulla on merkonomitutkinto ja olen kuullut, että siihen voisi nykyään opiskella myös informaatio- ja kirjastopalvelujen koulutusohjelman. Onnistuisikohan tämä oppisopimuksella?

Vastaus

Vastattu
1.6.2011
Päivitetty
25.5.2018

Opiskellaksesi kirjastoalaa oppisopimuksella, ole yhteydessä haluamaasi kirjastoon ja työvoimatoimistoon.

Esimerkiksi Jyväskylän kaupunginkirjastossa kirjasto valitsee työllistettävät työntekijät yhteistyössä työvoimatoimiston kanssa. Työvoimatoimisto etsii kirjaston tarpeisiin sopivat työnhakijat. Työnhakijan on täytettävä tietyt työvoimahallinnon asettamat kriteerit. Työllistetyksi päästäkseen on siis ensin oltava yhteydessä työvoimatoimistoon. Oppisopimusopiskelijoiden ottamiseen ei Jyväskylän kaupunginkirjastolla ole tällä hetkellä mahdollisuuksia.

Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutuksesta ja opiskelusta löytyy tietoa kirjastot.fi -sivustolta http://www.kirjastot.fi/fi-FI/kirjastoala/opiskelu/. Oppisopimusopiskelusta lisätietoa löytyy sivuilta http://www.mol.fi ja http://www.oppisopimus.net.

5 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.