Kysyisin kirjastovirkailijan ammatillisen pätevyyden saamisesta. Koulutukseni on kaupan ja hallinnon amk-tutkinto (tradenomi 140 ov). Kaikki työkokemukseni on…

Kysytty

Kysyisin kirjastovirkailijan ammatillisen pätevyyden saamisesta. Koulutukseni on kaupan ja hallinnon amk-tutkinto (tradenomi 140 ov). Kaikki työkokemukseni on kuitenkin kirjastoalalta. En ole saanut alan virkaa puuttuvan pätevyyden vuoksi. Kun nykyisin on mahdollista käydä etälukioita yms. onko kirjastoalalla oppilaitosta, johon voisi nimenomaan etäopiskeluna tenttien suorittaa tätä puuttuvaa 20 ov:n opintoja? Oppisopimuspaikkaa en ole onnistunut löytämään.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Tietoa kirjastoalan ammatillisesta peruskoulutuksesta löytyy mm. Kirjastot.fi -sivuilta, kirjastoala (http://www.kirjastot.fi/kirjastoala/ ), kohdasta Koulutus ja opiskelu, http://www.kirjastot.fi/fi-FI/kirjastoala/opiskelu/ . Siellä on mm. linkki Opetusministeriön laatimaan kokonaisuuteen koulutuksesta ja sen määräyksistä, http://www.minedu.fi/OPM/Kirjastot/kirjastoalan_koulutus/?lang=fi . Pari asiasta aiemmin esitettyä kysymystä on Kysy kirjastonhoitajalta arkistossa http://www.kirjastot.fi/tietopalvelu/arksto.aspx , hae asiasanoilla kirjastoala ja koulutus. Etäopiskelukurssejahan voi suorittaa esim. Avoimessa yliopistossa http://www.avoinyliopisto.fi/ . Muita etäopiskelumahdollisuuksia http://www.edu.fi/page.asp?path=498;5998;6082 .
Täydellisempi vastaus kysymykseesi voisi löytyä esim. Työvoimatoimistosta. Työvoimatoimiston internet-sivuilla on monipuolinen linkkivalikoima koulutuksesta, mm. avoin ammattikorkeakoulu.Oppisopimuskoulutuspaikan hankkimisesta tietoa osoitteessa http://www.edu.fi/info/oppisopimus/opframe.html .

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.