Haluaisin tilastotietoa Suomessa julkaistusta käännösmangasta - kuinka paljon julkaistusta käännössarjakuvasta on mangaa, kuinka paljon sen määrä on kasvanut…

Kysytty
5.10.2007

Haluaisin tilastotietoa Suomessa julkaistusta käännösmangasta - kuinka paljon julkaistusta käännössarjakuvasta on mangaa, kuinka paljon sen määrä on kasvanut viime vuosina, jne.

Vastaus

Vastattu
9.10.2007
Päivitetty
28.8.2018

Tilastoa käännösmangan määrästä verrattuna muuhun käännettyyn sarjakuvaan ei taida olla. Mm. mangasarjakuvaa myyvästä Fantasiapelit-liikkeestä kerrottiin, että suomeksi mangasarjakuvia julkaisee kolme kustantajaa: Punainen jättiläinen, Egmont Kustannus ja Sangatsu Manga. Ne julkaisevat vuodessa parikymmentä eri nimekettä mangaa. Myyntitiedoista ei löydy tilastoa, mutta liikkeen mukaan mangaa käännetään suomeksi vielä varsin vähän verrattuna muuhun sarjakuvaan, joskin määrä on kasvava.

Tämän vuoden Helsingin kirjamessuilla on monenlaista mangaohjelmaa ja lisäksi suomalaiset mangakustantajat esittäytyvät. Messujen kautta saattaisi saada aiheesta lisätietoa:
http://tour.cosplay.fi/kirjamessut.html

Finncon on suomalainen science fiction- ja fantasiatapahtuma, joka järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea. Sen yhteyshenkilöiden kautta voisit saada tietoa:
http://2008.finncon.org/yhteystiedot.htm

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Tähän ehkä aiheeseen liittyvämmin voisi mainostaa Finnconin yhteydessä olevaa tapahtumaa nimeltään Animecon, joka on Suomen suurin anime- ja mangatapahtuma, joka vuonna 2008 oli mainitun Finnconin yhteydessä
Samaiset tapahtumat ovat yhdessä myös vuonna 2009.

Mangakustantajilta olisi myös ehkä saanut tietoa suoraan kysymällä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.