Otsikko
Hääjuhlassa 1924 laulajatar esitti Giovanni Battista Bassanin laulun kokoelmasta Arie antiche. Sen sanat oli suomentanut Hilja Haahti ja laulun suomenkieisenä…

Kysytty

Hääjuhlassa 1924 laulajatar esitti Giovanni Battista Bassanin laulun kokoelmasta Arie antiche. Sen sanat oli suomentanut Hilja Haahti ja laulun suomenkieisenä nimenä oli On juhla. Mistä löydän tuon laulun suomenkieliset sanat kokonaisuudessaan?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Hilja Haahden sanat Giovanni Battista Bassanin lauluun Posate, dormite sisältyvät nuottijulkaisuun Kaikuja muilta mailta. 2/1, Vanhoja italialaisia aarioita (toim. Kolmisointu, WSOY, 1908) ja teokseen Kaikuja muilta mailta 6, laulujen sanat italialaisiin aarioihin (toim. Kolmisointu, WSOY, 1913). Laulu on siis suomeksi nimeltään On juhla.

Julkaisuja ei ole pääkaupunkiseudun kirjastoissa, mutta nuottijulkaisu Kaikuja muilta mailta. 2/1, Vanhoja italialaisia aarioita on tilattavissa kaukolainaan Kuopion kirjavarastosta.

https://finna.fi/Record/vaari.1895758

https://finna.fi/Record/oy.991437046206252

https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kaukopalvelu

Sanat sisältyvät myös Hilja Haahden Valittuihin runoihin (Otava, 1963) sekä runoantologiaan Runoja rakkaudesta (toim. Jarkko Laine, Otava, 1979).

Voitte tarkistaa teosten saatavuuden Helmet-kirjastoissa täältä:

https://www.helmet.fi/fi-FI

 

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.