Etsin kirjaa, jossa on kaskuja eri teollisuuden alojen edustajien ja tutkijoiden (ilmeisesti tieteellis-teknisessä yhteistyössä) kommelluksista…

Kysytty
25.10.2005

Etsin kirjaa, jossa on kaskuja eri teollisuuden alojen edustajien ja tutkijoiden (ilmeisesti tieteellis-teknisessä yhteistyössä) kommelluksista Neuvostoliitossa. Graafisen teollisuuden ja tutkimuksen alalta on tämäntapaisia juttuja: Joku neukkuisäntä arvioi: Matti Sutinen ajattelee, Risto Helavaara puhuu, mutta Olavi Perilä sekä ajettelee että puhuu. Ilmeisesti mainittu porukka oli menossa Moskovasta Kiovaan ja välillä levättiin piknikillä. Vodkalaseja oli varattu vain vieraille ja pääisännälle. Muut saivat olla kuivin suin.

Yhdessä kaskussa oltiin ilmeisesti menossa Tallinnaan, jonka satamassa Olli Perilä esitteli itsensä. Opas tai tulkki ei oikein ymmärtänyt ja selitti: Perillä? Kyllä te olette nyt perillä.

Vastaus

Vastattu
27.10.2005
Päivitetty
28.10.2005

Kaipaamasi teos lienee Moskovitsit eli Idänkaupan iloiset tuulet / toim. Matti Pajula [Espoo] : Weilin + Göös, 1979. Kirjaa on vielä saatavilla muutamissa pääkaupunkiseudun yleisissä kirjastoissa (http://www.helmet.fi/).

5 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.