11-vuotias tyttäreni ei oikein lue kirjoja. Minulla itselläni on erittäin huono lukunopeus 140 sanaa/minuutti(?), ja meillä saattaa olla lukihäiriö. No,…

Kysytty
8.3.2010

Hei, 11-vuotias tyttäreni ei oikein lue kirjoja. Minulla itselläni on erittäin huono lukunopeus 140 sanaa/minuutti(?), ja meillä saattaa olla lukihäiriö. No, tyttäreni lukee mangakirjoja, kuten Inuyashaa, Narutoa, Ranmaa, Nanaa, prinsess Ai ja Dream kiss. Olisiko teillä mitään kirjaa, johon voisi näistä siirtyä? Äiti

Vastaus

Vastattu
9.3.2010
Päivitetty
4.2.2019

On olemassa monia ns. helppolukuisia nuortenkirjoja, joissa on hiukan tavallista suurempi tekstitys ja jonkin verran myös kuvitusta mukana.
Kirjastossa voi pyytää virkailijalta selattavaksi luetteloita helppolukuisista kirjoista, joista näkee kattavasti tarjontaa: Esim. Härkönen: Lasten ja nuorten helppolukuiset kirjat. Helmet-verkkokirjastossa ( www.helmet.fi ) voi myös selata helppolukuisia kirjoja: Valitaan hakusanat-haku ja hakuruudun alapuolelta kohta "tarkenna hakua". Sen jälkeen valitaan kielivalkosta suomi ja kirjoitetaan hakuruutuun: helppolukuiset lastenkirjallisuus.
Suosittuja helppolukuisia ovat mm. Timo Parvelan Ella-kirjat ja Sinikka Nopolan Risto Räppääjä -kirjat.

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?

Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

• Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?