Voisinko saada neuvoa siitä miten erilaisia tilastotietoja saa tutkimuskäyttöönsä, mitkä tahot ylläpitävät rekistereitä ja millaisia tietoja on saatavilla…

Kysytty
14.4.2001

Voisinko saada neuvoa siitä miten erilaisia tilastotietoja saa tutkimuskäyttöönsä, mitkä tahot ylläpitävät rekistereitä ja millaisia tietoja on saatavilla. Aiheena epidemiologinen tutkimus. Kiitos vastauksesta.

Vastaus

Vastattu
18.4.2001
Päivitetty
18.4.2001

Tilastokirjasto (http://www.stat.fi/tk/kk/kirj1.html ) on kaikille avoin tilastotiedon palvelukeskus. Kokoelmissa on tilastoja kaikilta aihealueilta, kaikkialta maailmasta. Kaikki painetut ja sähköiset tietolähteet ovat käytettävissä kirjaston tiloissa, Työpajankatu 13 B, Hki, Sörnäinen. Kirjasto ylläpitää myös tietokantaa internetin kautta saatavista tilastoista http://seitti.funet.fi.5000/etusivu.html . Tietoja Suomesta monilta aihealueilta saa tilastotietojen itsepalvelujärjestelmästä, osoitteesta http://statfin.stat.fi/statweb . Katso myös Terveystieteiden keskuskirjasto Terkko http://www.terkko.helsinki.fi . Kansanterveyslaitos (http:www.ktl.fi/ ) vastaa mm. tartuntatautien seurannasta. Kirjasto on avoinna ulkopuolisille sopimuksen mukaan. Lisää tietoa erilaisten tilastojen ylläpitäjistä voit saada esim. osoitteesta http://www.makupalat.fi/tilasto.htm .

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.