Vantaa

Viimeisimmät vastaukset

1521 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Onko mahdollista saada jollakin hakukomennolla näkyviin KAIKKI Helmetissä olevat italiankieliset kirjat tai italiankieliset dvd:t? Minulla ei siis ole… 23 15.04.2019 Voit hakea kaikkea italiankielistä aineistoa käyttämällä Helmet-haun tarkennetun haun lomaketta ja laittamalla hakulaatikkoon asteriskin (*). Kielivalikosta voit valita italian, ja aineistovalikosta kirjan tai dvd:n. Hakutuloksiin tulee näin kaikki italiankielinen aineisto, mutta myös kielikursseja ja sanakirjoja. Kokoelmavalikosta voit rajata hakutuloksia halutessasi esimerkiksi aikuisten kokoelmaan, lasten kokoelmaan tai kaunokirjoihin. Dvd-listaukseen tulee mukaan myös ne dvd:t, joissa on tekstityskielenä italia. Jos haluat vain sellaisia elokuvia, joissa on italia puhekielenä, voit kirjoittaa hakulaatikkoon "ääniraita italia". Lisää hakuohjeita löytyy täältä: http://luettelo.helmet.fi/screens/e_help_fin.html#hakupelkilla.
Mitä mahtaa olla englanninkielinen kirjoitustyyliä kuvaava käsite 'camel case' suomeksi? 29 08.04.2019 Wikipedian mukaan CamelCase tai CamelCaps on termi, jolla viitataan tapaan kirjoittaa useista sanoista koostuvat hypertekstilinkit (eräissä wikeissä) sekä muuttujien, funktioiden, metodien tai luokkien nimet siten, että sanat on kirjoitettu yhteen isoin alkukirjaimin. Nimitys CamelCase juontuu tavasta, jolla suuret kirjaimet nousevat esiin sanassa kuin kamelin kyttyrät. Termille ei ole vakiintunutta suomennosta. Tietokirjailija Jukka Korpela on ehdottanut käännökseksi ”karavaanityyliä” perustellen, että ”mielikuva on selvempi, jos ajatellaan jonoa eli karavaania, jossa on mukana kameleita”.
Mistä löydän Myyrmäen kirjaston kokoelmapolitiikan lähteet? 26 08.04.2019 Vantaan kaupunginkirjaston toimipisteillä on yhteinen kokoelmapolitiikka. Vantaalla on lisäksi käytössä yhteiskellutus Espoon kaupunginkirjaston kanssa. Tämä tarkoittaa, että palautunut aineisto jää siihen kirjastoon johon se palautetaan ellei siihen ole varauksia. Näin jokaisen kirjaston kokoelma muotoutuu pitkälti sen käyttäjien mukaan. Aineistoja toki myös tasapainotetaan tarvittaessa kirjastojen kesken. Jos jossain on liikaa jotain aineistoa, sitä hajautetaan muihin kirjastoihin. Aineistohankinnat Vantaalla tehdään keskitetysti, koska kirjastoilla ei kellutukseen siirtymisen jälkeen ole enää ollut omia kokoelmiaan, vaan kaikki on Vantaan kaupunginkirjaston yhtä yhteistä kokoelmaa. Asiakkaat voivat aina esittää henkilökunnalle toiveita...
Kiinnostaisi löytää lasten- ja nuortenkirjallisuuden klassikoita eri puolilta maailmaa. Sellaisia sukupolvia yhdistäviä klassikoita, joita lapset kouluissa eri… 48 08.03.2019 Lastenkirjainstituutin Päivi Nordling vastasi seuraavalla tavalla: Vastaavanlainen kysymys on joskus esitetty meille tänne instituuttiin: mitkä kirjat ovat sellaisia, joita voi pitää sukupolvikokemuksena eli jotka (melkein) kaikki eri puolilla maailmaa asuvat alle 30-vuotiaat ovat lukeneet. Tähän ryhmään kuuluvat ehkä monet Astrid Lindgrenin kirjat, myös Tove Janssonin muumikirjat ja uudemmista J. K. Rowlingin Harry Potterit. Mahdollisesti kirjoja on listattu jonnekin, mutta en pysty äkkiseltään sanomaan mistä tällaista tietoutta löytäisi. Onnetista poimin asiasanalla klassikot muutamia teoksia joista voi lähteä haravoimaan klassikoita, päällimmäisenä kaksi: 01.58 NYSTRÖM, Karna 100 böcker att läsa innan man blir vuxen Lund : BTJ Förlag...
Naistenpäivän innoittamana: Löytyykö Clara Zetkinin teoksia suomennettuna? Helmetin sivuilta en onnistunut löytämään. 23 07.03.2019 Joitain hänen teoksiaan ja artikkeleitaan löytyy suomeksi esim. Työväenliikkeen kirjastosta Helsingistä. Se on kaikille avoin kirjasto, josta kuka vain voi käydä lainaamassa.
Miksi riisi on valkoista? (3-vuotias tytär haluaa tietää!) 57 04.03.2019 Valkoinen riisi on riisiä, josta hiomalla on poistettu kuorikerros, leseet ja alkiot. Hiominen muuttaa riisin makua, koostumusta ja ulkonäköä. Hiominen estää myös riisin pilaantumista ja pidentää sen säilymisaikaa. Hiomisen jälkeen riisi vielä kiillotetaan, jolloin siitä saadaan valkoista ja kiiltävää.
Onkohan Kristin Hannahin kirjaa The Great Alone suomennettu? Jos ei, niin onko tietoa milloin suomennetaan? Entä milloin sen voisi saada kirjastosta? 37 01.03.2019 Näyttäisi siltä, että kirjaa ei ole vielä suomennettu. WSOY on tänä vuonna julkaissut suomennoksen Kristin Hannahin edellisestä kirjasta (Satakieli, alkuteos The nightingale). On mahdollista, että WSOY julkaisee myös The great alone -kirjan suomennoksen myöhemmin, mutta asiaa kannattaa tiedustella suoraan WSOY:sta (www.wsoy.fi). Kirjastoon kirjat tulevat muutaman viikon kuluessa siitä kun ne ilmestyvät. Varauksia voi tehdä heti kun kirjaa on tilattu kirjastolle, eli jo muutamaa kuukautta ennen ilmestymispäivää.
Terve. Harkitsen parhaillaan sähköisen kirjan lukulaitteen ostamista mutta aprikoin, millaiset vaatimukset laitteella täytyy olla, jotta siihen voi ladata… 68 12.02.2019 Kirjaston e-kirjoja voi lukea useimmilla lukulaitteilla. Adoben sivuilta voit tarkistaa, tukeeko Adobe Digital Editions lukulaitettasi. Kindle ei sovellu kirjaston e-kirjojen lukemiseen, koska se käyttää Amazonin omaa tekijänoikeussuojausta ja tiedostomuotoa. E-kirjoja voi lukea myös tabletilla ja älypuhelimella, joten erillinen lukulaite ei ole välttämätön. Älylaitteilta lukeminen saattaa kuitenkin rasittaa silmiä enemmän kuin e-kirjan lukulaitteelta. Helmet E-kirjaston ohjeista löydät lisää tietoa e-kirjoista ja niiden käytöstä eri laitteilla (http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Ohjeet/Ohjeet_ekirja_ja_aanikirjap….
Viro toisessa maailmansodassa 29 28.01.2019 Wikipediassa osoitteessa https://fi.wikipedia.org/wiki/Viron_historia on artikkeli Viron historiasta. Artikkelin lopussa kohdissa Lähteet ja Kirjallisuutta on lueteltu aihetta käsitteleviä teoksia.
Kuinka monta ihmistä suomessa pakkosteriloitiin 1935 - 1970 välisenä aikana kun laki sen salli? 52 15.01.2019 Marjatta Hietalan artikkelissa Eugeniikan ja rotuhygienian tausta ja seuraukset rotuhygieenisin perusteiden vuoksi pakkosterilisoitujen määräksi kerrotaan 7530. Iltasanomien artikkelissa "Rotuhygienia johti tuhansien suomalaisten pakkosterilisointiin" mainitaan, että pakkosterilisoiduista noin 4000 kärsi eri mielisairauksista. Löytämistäni lähteistä missään ei mainittu Wikipedia-artikkelissa ollutta lukua 43000. Olisikohan siinä vain käynyt näppäilyvirhe? Lähteet: Hietala, Marjatta: Eugeniikan ja rotuhygienian tauta ja seuraukset (https://journal.fi/tt/article/view/2559/2363) Iltasanomat: "Rotuhygienia" johti tuhansien suomalaisten pakkosterilisointiin (https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005523008.html) Lisätietoa:  Pakolla sterilisoidut....
Hyvää huomenta taas kerran! Mitä tarkoittaa sanonta "päreitä kainalossa"? Miten se on syntynyt? 63 03.01.2019 Kielitoimiston sanakirjan mukaan "hänellä on päreitä kainalossa" tarkoittaa sitä, että kyseinen henkilö ei ole täysjärkinen. Sanonnan alkuperää ei valitettavasti löytynyt käytettävissä olevista lähteistä.
Minulla oli pienenä,joskus 49-50 luvulla paksu satukirja,jossa kerrottiin ainakin vuorenpeikosta.Hänellä oli kuvassa pitkä tukka,jossa oli jotain helmiä tai… 37 17.12.2018 Hei!   Kyseessä on varmaan Anni Swanin satukirja. 
Teollisuushistoria kiinnostaa. 34 10.12.2018 Hei! Kirja on mahdollista saada lukusalikäyttöön Kansalliskirjastosta. Teos on osa Fennica-kokoelmaa. Kansalliskirjaston sivuilla sanotaan, että kansalliskokoelman aineistoja annetaan ainoastaan lukusalikäyttöön erikoislukusaliin. Aineiston lukusalilaina-aika on neljä viikkoa. Aineisto mahdollista tilata lukusalilainaksi joko eLomakkeella (Tilaus Kansalliskokoelmasta) tai vaihtoehtoisesti lukusalilainojen tilauslomakkeen voi täyttää kirjaston asiakaspalvelupisteessa. Kansalliskirjastoon tarvitsen Helka-kirjastokortin. https://finna.fi/Record/fennica.290254  
Kuinka ihmiset maksaa laskuja kirjastossa ,kun Nordealta loppuu tunnusluvut käytöstä ,onko kirjaston koneella nordea sovellutus, 121 07.12.2018 Nordean tunnuslukusovellus on henkilökohtainen, joten kirjaston koneelle sitä ei voi ladata. Jos haluat käyttää Nordean pankkipalveluita kirjaston koneella, sinulla pitää olla Nordean tunnuslukulaite. Laitteen voi tilata Nordeasta: https://www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/palvelumme/verkko-mobiilipalvelu….
Minulta on kateissa muutaman lapsuudessa luetun kirjan nimi. 50 07.12.2018 1) Ensimmäinen kirja voisi olla Elina Karjalaisen Uppo-Nalle. Tarina alkaa siitä, kun vihainen lapsi heittää lelunallensa laivalta mereen. Nalle ui vuoden päivät maailman merillä, kunnes ajautuu rantaan, josta Reeta-niminen tyttö löytää hänet.  Kirjan kansikuvia voi katsella esimerkiksi Kirjasammosta:https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/saha3%253Au93136d74-d86b-4cbd-b21e-d… Kirja on varattavissa Helmet.fi:stä:http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb2013876 2) Luumuista keitellään hilloa ainakin Margaret Mahyn kirjassa Hilloa! Makea tarina luumuista. Kirjan kannen näet muun muassa täältä:https://www.bookcrossing.com/journal/13842428? Kirja on varattavissa Helmet.fi:stä:http://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1389345 3)...
Haluan antaa jotakin muuta kuin tavaraa lahjaksi. Onko neuvoja? 55 28.11.2018 Alla on linkkejä verkkosivuille, joissa voit lahjoittaa muuta kuin tavaraa, vaikkapa aikaa vanhukselle tai poliorokotteen kehitysmaan lapselle. https://www.annajotainmuuta.fi/ https://www.helsinkimissio.fi/lahjoita/ https://www.toisenlainenlahja.fi/ https://www.fingo.fi/osallistu/eettiset-joululahjat https://www.unicef.fi/lahja/ https://www.motiva.fi/ajankohtaista/uutiset/uutiset_2018/kestava_joulu_… Lisäksi lahjakortteja voi askarrella itsekin ja lahjoittaa niissä omaa aikaa vaikkapa piknikin muodossa tai tarjoamalla elokuvareissu. 
Osaatko sanoa ,tuleeko Nele Neuhausilta lisää suomennettuja rikosromaneja? 43 28.11.2018 Näyttäisi siltä, että ainakaan keväällä 2019 ei ilmesty uutta kirjaa. Nele Neuhausia julkaisee suomeksi WSOY, ja heidän sivuiltaan ei löydy tietoa uudesta suomennoksesta. Lisätietoja voi kysellä suoraan kustantajalta: www.wsoy.fi.
Osaisitko antaa kirjasuosituksia kuusikymppiselle tädille, jota Harry Potterit kirjoina viehättivät - etenkin sarjan kolme ensimmäistä - niissä on huumoriakin 76 28.11.2018 Samantyyppisiä kirjoja ovat esimerkiksi D.D. Everestin Archie Greene -sarja tai Terry Pratchettin kirjat. Kannattaa myös käydä rohkeasti kysymässä suosituksia oman lähikirjaston henkilökunnalta.
Runo Kauan sitten kuuntelin Seela Sellaa ja Seppo Kolehmaista. Ylimääräisenä ohjelmana Kolehmainen esitti tosi hauskan kesäisen runon. Muistan siitä vain lopun… 73 27.11.2018 Olisiko kyseessä tämäntapainen runo: "... piika aitas peitot potkii, levveet lihat hyllyy, russakka vuan ruminieroo pitkin piian pyllyy. Isäntä nousoo sijaltansa, kessumualle asteloo, itestäsä kiinni pittää, kessumuataan kasteloo. Kuuhutukko, keltanuama, taivaan kantta kamuaa, pojjaan käsi kesäyössä, hammeen alle hamuaa. Lehmänpaska lepikossa, levollisna lötköttää, sinipinta sontiainen, paskan alla pötköttää". Tämän runon alkuperää on kysytty tässä palvelussa jo aiemminkin, ja siihen on vastattu näin: "Vuonna 2003 Seppo Kolehmainen oli vieraana Petteri Väänäsen toimittamassa Hyvän päivän jatkot -ohjelmassa (20.7.2003) ja lausui siinä isänsä jäämistöstä löytämänsä, julkaisemattoman Kalle Väänäsen runon 'Maalaiskylän idylli'. Muuten runo...
Kirja(t), joista parhaiten löytyisi oheisen artikkelin mukaista tietoa taidekaupan historiasta 26 23.11.2018 Kertomuksia 1800-luvun pariisilaisesta taidekaupasta voisi löytyä taidekauppiaiden muistelmista. Nämä kaksi aiheeseen liittyvää kirjaa ovat saatavissa suomeksi Helmet-kirjastoista. Ambroise Vollard: Taulukauppiaan muistelmat Daniel-Henry Kahnweiler: Taiteilijani - galleriani