Voiko yrittäjänä toimiva henkilö hakea tai ehdottaa itselleen yrittäjäristiä vai pitääkö esim. yrittäjäyhdistyksen tehdä hakemus? http://www.yrittajat.fi/fi-FI…

Kysytty
20.2.2013

Voiko yrittäjänä toimiva henkilö hakea tai ehdottaa itselleen yrittäjäristiä vai pitääkö esim. yrittäjäyhdistyksen tehdä hakemus?
http://www.yrittajat.fi/fi-FI/yrittajaristi/

Vastaus

Vastattu
22.2.2013
Päivitetty
2.11.2018

Osoitteesta http://www.yrittajat.fi/yrittajaristinjakosaanto löytyvät yrittäjäristin jakosäännöt. Niiden mukaan ristiä ”haetaan Suomen Yrittäjien Yrittäjäristilautakunalle osoitetulla hakemuksella tähän tarkoitukseen laaditulla lomakkeella. Hakijan tulee vakuuttaa, ettei hänellä ole tiedossaan asianomaisesta henkilöstä tai hänen yrityksestään sellaista seikkaa, joka olisi omiaan heikentämään kyseisen huomionosoituksen tai yrittäjyyden arvostusta.”

Sanamuodot antaisivat ymmärtää, että hakija ja ristillä palkittava olivat eri henkilöitä, mutta ilmeisesti hakija voi hakea ristiä myös itselleen. Esimerkiksi Kuusamon yrittäjien sivuilla sanotaan, että ”[y]rittäjä voi hakea itse Suomen Yrittäjiltä myös timanttiristiä 30 vuotisesta tai 40 vuotisesta toiminnasta. Yrittäjä itse kustantaa nämä ansiomerkit.” Pikaisella selailulla useat yrittäjäyhdistykset näyttävät mielellään hakevan jäsenilleen ristejä, mutta niiden kustannuksien suhteen voi olla rajoituksia eli yhdistys esimerkiksi kustantaa vain yhden tietyn merkin, kun taas muiden osalta yhdistys voi tehdä hakemuksen kustannusten jäädessä kuitenkin merkin saajan itsensä kontolle.

Jos kuulut johonkin paikalliseen yrittäjien yhdistyksen, kannattaa kysyä sieltä, millainen käytäntö ristien suhteen on. Varmaa tietoa ristin myöntämisestä voit saada myös kysymällä asiaa suoraan Suomen yrittäjiltä osoitteesta http://www.yrittajat.fi/palaute/ löytyvällä lomakkeella.

5 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.