Vaan, Mistä löytää parhaiten yksityisten ihmisten kotisivut? Voisihan juttua Onko esimerk. jotain suomalaisia listoja?

Kysytty
18.10.2000

Hei vaan,
Mistä löytää parhaiten yksityisten ihmisten kotisivut? Voisihan juttua
Onko esimerk. jotain suomalaisia listoja?

Vastaus

Vastattu
23.10.2000
Päivitetty
23.10.2000

Ehdottomasti helpoin tapa löytää yksityisen ihmisen kotisivut on ottaa selville sivujen osoite joko henkilöltä itseltään tai tai jostakin muusta asiantuntevasta lähteestä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, kannattaa kokeilla Internetissä olevia hakukoneita, joiden kautta voi etsiä kotisivuja aiheen tai nimen perusteella. On kuitenkin hyvä muistaa, että nämä hakukoneet pystyvät kartoittamaan Internetin tietovarantoja yleensä vain noin 20-30 % tarkkuudella, eli yli puolet kotisivuista jää pimentoon. Ei siis ole mitenkään varmaa, että kotisivu löytyyy hakukoneiden avulla, vaikka sivun varmasti tiedetään olevan olemassa.

Haettaessa yksityishenkilön kotisivuja hakulauseke kirjoitetaan muotoon " Etunimi Sukunimi", eli nimi laitetaan lainausmerkkeihin. Kotimaisista hakukoneista kannattaa kokeilla seuraavia:
http://www.evreka.fi, http://www.fi/haku/linkkihakemisto/Kotisivut/, http://www.jippii.fi/fi/search/ . Lisää hakukoneiden osoitteita löytyy http://www.kirjastot.fi palvelusta. Jokaisella hakukoneella on omat hakuohjeensa, joihin kannattaa tutustua.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.