Saksalainen ystäväni vieraili luonani Suomessa ja ihastui kulttuuriimme. Haluasinkin saada selville, onko olemassa kirjallisuutta suomalaisesta kultturista,…

Kysytty
16.8.2000

Saksalainen ystäväni vieraili luonani Suomessa ja ihastui kulttuuriimme. Haluasinkin saada selville, onko olemassa kirjallisuutta suomalaisesta kultturista, nimenomaan ihmisistä saksaksi tai englanniksi. Kysymyksessä ei siis ole matkaopas.

Vastaus

Vastattu
18.8.2000
Päivitetty
18.8.2000

Yksi tapa löytää kirjallisuutta aiheesta on etsiä viitteitä kirjastojen tietokannoista: Pääkaupunkiseudun Plussa-aineistotietokannasta (http://www.libplussa.fi) löytyy jonkun verran kirjallisuutta suomalaisesta kultuurista haulla, jossa voit hakusanaksi antaa Suomi, aineistolajiksi kirja ja kieleksi saksa tai haulla, jossa annat hakusanoiksi Suomi ja kulttuuri, rajoitat aineistolajiksi kirja ja kieleksi englanti.

Voit myös tehdä haun Helsingin yliopiston kirjaston tietokantaan (http://wwls.lib.helsinki.fi/lomake.html), Boolen lomakkeella saat useamman asiasanan, esim. Suomi ja kulttuuri. Ongelmana on, ettei siellä tarjota mahdollisuutta rajata kieltä, joten selaamista tulee aika paljon enemmän.

Lisäksi voit etsiä viitteitä samoilla hakusanoilla virtuaalikirjastosta (http://www.jyu.fi/library/virtuaalikirjasto/index.html), jossa tulokseksi saat webbisivujen osoitteita. Myös Matkailun edistämiskeskuksen internet-sivuilta löytyy paljon linkkejä (http://www.mek.fi) ja sieltä voi myös kysyä neuvoa, vaikkei kyse olekaan varsinaisesti matkaoppaista (PL 625, 00101 Helsinki, puh. 09-4176911, sähköposti mek@mek.fi).

Ystäväsi voisi ehkä aloittaa teoksesta Finland - a cultural encyclopedia, Helsinki 1997, Finnish Literature Society. Siinä on hakuteoksen muodossa tietoa Suomen kulttuurista. Saksankielisenä löytyy Kulturlexikon Finnland Osa: Veröffentlichungen der Finnischen Literaturgesellschaft, 719, 1998.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.