Poliitikot käyttävät nykyään sanaa lähtökohtaisesti (varsinkin Katainen käytti). Se ei ole minulle oikein auennut, voitteko selventää sen merkityksen. Tuntuu…

Kysytty
11.11.2014

Poliitikot käyttävät nykyään sanaa lähtökohtaisesti (varsinkin Katainen käytti). Se ei ole minulle oikein auennut, voitteko selventää sen merkityksen. Tuntuu ettei se aina sovi käsiteltävään asiaan.

Vastaus

Vastattu
11.11.2014
Päivitetty
11.11.2014

Kielitoimiston sanakirja (Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, 2006) suosittelee lähtökohtaisesti-sanan tilalle mieluummin ilmauksia periaatteessa, yleensä, teoriassa, pohjimmiltaan. Kyseessä siis lienee niin sanottu muotisana, jota käytetään painottamaan sanotun asian tärkeyttä, mutta jonka täsmällinen merkitys on puhujan tai kuulijan päätettävissä.

14 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Poliititikot (varsinkin Urpilainen) olivat välillä "oikeasti huolissaan" (ja välillä taas ilmeisesti eivät) eli heidän sanomisiaan ei kannata ottaa tosissaan.

Kas kun ei "aikuisen oikeasti". Siinä on taas mielenkiintoinen tyhjäke, joita nykyään tiputellaan puheen sekaan jotta se kuulostaisi vakuuttavammalta.

Korjaus edelliseen kommenttiini: Urpilainen taisikin olla "aidosti ja/tai epäaidosti huolissaan".

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.