Paasilinnan teos "Jäniksen vuosi" on käsittääkseni suosittu teos esimerkiksi Ranskassa. Sitä on käännetty usealle kielelle. Monelleko kielelle teos on…

Kysytty

Paasilinnan teos "Jäniksen vuosi" on käsittääkseni suosittu teos esimerkiksi Ranskassa. Sitä on käännetty usealle kielelle. Monelleko kielelle teos on käännetty. Voisitteko mainita jokaisen kielen erikseen?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kotimaisten teosten käännöksiä voit etsiä Suomalaisen kirjallisuuden seuran mainiosta käännöstietokannasta osoitteessa http://dbgw.finlit.fi/fili/kaan.php . Myös kansallisbibliografiamme Fennica osoitteessa http://fennica.linneanet.fi/ antaa tiedot käännöksistä, kun haet alkuperäisteoksen nimellä.

5 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Marraskuussa 2018 SKS:n sivusto luetteli 29 käännöstä: bulgaria, kiina, kroatia, tsekki, tanska, hollanti, englanti, viro, ranska, gaelgo (espanjan ja portugalin sukukieli Espanjan luoteiskolkasta), saksa, heprea, unkari, islanti, italia, japani, korea, latvia, liettua, norja, portugali, romania, venäjä, serbia, slovenia, espanja, ruotsi, turkki, ukraina. Ensimmäisenä näkyvät ilmestyneen unkarinnos ja ranskannos 1980-luvulla.

Korjaus: galego (galicia)
Lisäys v. 2020: puola

Jäniksen vuoden käännösoikeudet kahdelle muullekin kielelle on myyty viime vuosina, mutta käännösten valmistumisesta ja kirjojen ilmestymisestä ei ole vielä tietoa:
azeri, kreikka

Mielenkiintoista. Azerbaidzanissa puhutulle, turkkilaiskieliin kuuluvalle azerin kielelle on tähän mennessä käännetty meiltä vain ruotsinkielistä kirjallisuutta: Ann-Luise Bertell, Maria Turtschaninoff, Tove Jansson (muumisarja) vuosina 2018 - 2023. Bakussa ja mm. Oslossa opiskellut Anar Rahimov on kääntänyt myös norjasta ja tanskasta.
SFS:n tietokannan mukaan suomenkielisten kirjailijoiden teoksia on tulossa Paasilinnan lisäksi esim. Tommi Kinnunen, Sirpa Kähkönen, Rosa Liksom.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.