Otsikko
Onko vallitseva käytäntö jakaa lähteet kirjallisuuslähteisiin ja muihin kuin kirjallisuuslähteisiin? Mikä on suositus Internetistä lähdetiedostona sekä…

Kysytty

Onko vallitseva käytäntö jakaa lähteet kirjallisuuslähteisiin ja muihin kuin kirjallisuuslähteisiin? Mikä on suositus Internetistä lähdetiedostona sekä tekstissä lähdeviittauksena että itse lähdetiedostossa. Voisiko siitä saada esimerkkimallin. Etukäteen kiittäen

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Lähdeviittausten merkitsemisestä on laadittu standardeja: SFS 5342 "Kirjallisuusviitteiden laatiminen" (1992-06-22) sekä SFS 5831 "Viittaaminen sähköisiin dokumentteihin tai niiden osiin" (1998-03-30). Jos teet Internet-haun käyttäen em. standardinumeroita, saat joitakin esimerkkejä niiden soveltamisesta.

Kirjastot.fi -tiedonhakusivuille (http://www.kirjastot.fi/tiedonhaku/) on kerätty Internetin hakupalveluita ja annettu ohjeita näiden käytöstä. Haun voi tehdä fraasina siten, että koko lauseke merkitään lainausmerkkeihin, esim. "SFS 5831". Näin löytyy myös Suomen standardisoimisliiton sivu, jossa on yleiskuvaus standardin 5831 periaatteista (http://www.sfs.fi/standard/news98.html#Miten).

Lähdeviitteiden merkitsemiskäytännöt eri oppilaitoksissa vaihtelevat. Opinnäytteissä tulee noudattaa a.o. oppilaitoksen omaa merkitsemistapaa. Edellä mainittujen lisäksi löydät lisää ohjeita ja esimerkkejä käyttämällä "tehostettua hakua" (Advanced text search tai Boolen haku) ja hakulausetta lähdeviitt* and internet*. Hyviltä linkeiltä vaikuttavat esim. http://www.hit.fi/~lehtonen/intlviit.html ja
http://www.helsinki.fi/~mroinila/katsaus.htm.

Merkitsemistavasta löytyy ohjeita myös uusimmista kirjamuotoisista tutkimuksenteko-oppaista, esim. Hirsjärven Tutki ja kirjoita -kirjasta.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.