Miten merkitään internetistä otettujen tietojen käyttö seminaarityön lähdeluetteloon keskiasteen opistotason lopputyön ollessa kyseessä ?

Kysytty
9.9.1999

Miten merkitään internetistä otettujen tietojen käyttö seminaarityön lähdeluetteloon keskiasteen opistotason lopputyön ollessa kyseessä ?

Vastaus

Vastattu
10.9.1999
Päivitetty
10.9.1999

Netistä löytyy useasta osoitteesta ohjeita internet-viittausten merkitsemiseen. Ohjeet eroavat jonkin verran toisistaan, sillä merkitsemistapa ei ole vielä aivan vakiintunut ja vaihtelee esim. eri tieteenaloilla. Voit etsiä ohjeita seuraavasti: Aloita haku esim. Kirjastot.fi -tiedonhakusivujen (http://www.kirjastot.fi/ -> Tiedonhaku) kautta. Sinne on kerätty useita hakuohjelmia ja kerrottu ohjeita näiden hakuohjelmien käytöstä. Haussa voisi käyttää sanoja lähdeviittaus ja internet ja mieluiten vielä katkaista sanat.

Kokeile hakua esim. Alta Vistassa (http://www.altavista.com/): valitse Boolean haku (tai Advanced text search), valitse kieleksi suomi ja kirjoita hakulauseeksi lähdeviitt* and internet*. Saat tulokseksi n. 80 viitettä, joiden joukossa on useita sopivantuntuisia linkkejä. Niitä kannattaa selata läpi vähän useampia, sillä ohjeissa on tosiaan pieniä eroavaisuuksia esim. oppilaitoskohtaisesti.

Hyviltä linkeiltä vaikuttavat esim. http://www.hit.fi/~lehtonen/intlviit.html ja http://www.helsinki.fi/~mroinila/katsaus.htm . Merkitsemistavasta löytyy ohjeita myös uusimmista kirjamuotoisista tutkimuksenteko-oppaista, esim. Hirsjärven Tutki ja kirjoita- kirjasta.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.