Onko jostakin löydettävissä aineistoa josta selviäisi kaupunki katurakentamisen elinkaarikustannukset verrattaessa kivetyn kadun kustannuksia asvaltoidun kadun…

Kysytty

Onko jostakin löydettävissä aineistoa josta selviäisi kaupunki katurakentamisen elinkaarikustannukset verrattaessa kivetyn kadun kustannuksia asvaltoidun kadun kustannuksiin sekä näiden hiilijalanjälki?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Helsingin kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta kerrottiin, että selkeää aineistoa elinkaarikustannuksista ja hiilijalanjäljestä ei oikein löydy ja investointikustannuksetkin vaihtelevat kohteittain riippuen maaperästä, rakentamisolosuhteista, katuluokasta, kadun käyttötarkoituksesta yms. Ehkä karkeasti voi ajatella, että asfalttipintaisen peruskadun investointikustannus on noin 150 €/m2 ja luonnonkivipintaisen kadun kustannus 280 €/m2. Molemmat päällystetyypit edellyttävät ylläpitoa. Asfaltoinnin uusintatarve riippuu mm. kadun liikennemääristä ja  asfalttia käytetään myös kivetyllä kadulla kiveyksen alla kantavassa rakenteessa jos kadulla on ajoneuvoliikennettä.

Iso Roobertinkadun peruskorjauksesta on Helsingin kaupunkiympäristön toimialalla kuitenkin teetetty raportti Isoroban peruskorjauksen päästölaskenta, Elinkaaren hiilijalanjälkitarkastelu 12.7.2018. Raportti ei ole saatavilla verkossa, mutta sen ja lisätietoja voi pyytää kaupunkiympäristön kehittämispalveluista   https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/organisaatio-toimialan-esittely/ .

Helsingin kaupungin ilmastotyöstä on tietoa sivustolla Stadin ilmasto https://www.stadinilmasto.fi/ . Kaupunkiympäristön toimialan julkaisut löytyvät toimialan nettisivuilta https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi .

Tampereen kaupungin raitiotiehankkeesta on tehty raportti, jossa selvitetään materiaali- ja energiatehokkuutta sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Löytyisikö siitä jotain vastauksia kysymykseen. https://www.tampere.fi/tiedostot/t/RWfQ61rW7/raitiotie_materiaali_ja_energiatehokkuus_090616.pdf

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.