Olisin tiedustellut että nyt kun on siirrytty Tab koneitten aikaan, niin onko kirjasto tullut kehityksen mukana, eli onko vielä mahdollisuutta saada kirjoja…

Kysytty
17.1.2012

Hei. olisin tiedustellut että nyt kun on siirrytty Tab koneitten aikaan, niin onko kirjasto tullut kehityksen mukana, eli onko vielä mahdollisuutta saada kirjoja lainattua niin että niitä voi lukea Tab.in välityksellä????

Vastaus

Vastattu
20.1.2012
Päivitetty
20.1.2012

Kysyjä tarkoittanee ns. tablettitietokoneita tai ehkä e-kirjojen lukulaitteita. Siitä riippumatta, mitä tekniikkaa käytetään, kysymys on verkon kautta välitettävistä sisällöistä, joita ei lain mukaan voi lainata kuten perinteisiä kirjoja. Jotta kirjaston asiakas voisi tällaisia e-kirjoja käyttää, täytyy kirjaston hankkia käyttöoikeuksia. Se on maksullista, eikä suinkaan kaikkea ole edes tarjolla kirjastolle.

HelMet-kirjastoilla on jo nyt tarjolla valikoima e-kirjoja, mutta valikoimassa ei ole haluttuja uutuuksia. Pääset tutustumaan tähän tarjontaan osoitteessa https://www2.helmet.fi/ebook/. Tarvitaan vain oma kirjastokortin numero ja nelinumeroinen PIN-koodi.

Riippuu kokonaan suomalaisista kustantajista, saavatko kirjastot ja mihin hintaan välittää kotimaista e-kirjallisuutta. Tässä asiassa ei valitettavasti riitä kirjaston tahto, tarvitaan myös kustantajan tahtoa. Toistaiseksi sitä ei ole ollut, joten mitään haluttuja uutuuksia eivät kirjastot voi tarjota e-kirjoina, vaikka haluaisivat.

Heikki Poroila
HelMet-musiikkivarasto
heikki.poroila@vantaa.fi

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.