Olen kiinnostunut e-kirjoista. Tavallisia kirjoja voi alleviivata (merkitä tärkeät kohdat). Miten tämä onnistuu e-kirjoja käytettäessä? Kiitos!

Kysytty
30.10.2011

Hei!

Olen kiinnostunut e-kirjoista. Tavallisia kirjoja voi alleviivata (merkitä tärkeät kohdat). Miten tämä onnistuu e-kirjoja käytettäessä?

Kiitos!

Vastaus

Vastattu
1.11.2011
Päivitetty
3.9.2014

E-kirjoja tuotetaan tällä hetkellä lukuisissa eri formaateissa ja niiden lukeminen onnistuu vielä useammalla erilaisella laitteella. Alleviivauksen suhteen julkaisuformaateilla ja eri tiedostomuodoilla ei pahemmin ole merkitystä. Alleviivausmahdollisuus onkin enemmän kiinni siitä tukeeko kyseinen lukulaite kyseistä ominaisuutta. Pääsääntöisesti voidaan sanoa, että kosketusnäytöllisistä versioista alleviivausmahdollisuus löytyy. Kosketusnäytöllisissä lukulaitteissa alleviivaus tapahtuu pääasiassa suoraan tekstiä alleviivaamalla kynällä tai sormella. Muissa lukulaitteissa toiminta löytyy valikkorakenteista. Alla listaus suosituimmista lukulaitteista ja niiden alleviivausmahdollisuuksista:

Amazon Kindle: Uusimmissa versioissa alleviivaus mahdollista. Mahdollisuus myös tarkastella muiden käyttäjien tekemiä alleviivauksia ja merkintöjä. Hiljattain julkaistiin myös kosketusnäytöllinen versio.
Barnes & Noble Nook: Uudemmissa versioissa alleviivaus mahdollista. Myös kosketusnäytöllisiä versioita.
BeBook: Ei alleviivausmahdollisuutta.
Bookeen: Ei alleviivausmahdollisuutta.
iRex iLiad: Mahdollisuus tehdä täysin vapaasti omia merkintöjä stylus-kynän avulla.
Sony reader: Uusimmissa versioissa alleviivaus mahdollista. Kosketusnäytöllisissä tehtävissä stylus-kynällä.

Näiden lisäksi e-kirjoja on mahdollista lukea myös erilaisilla tablet-tietokoneilla ja älypuhelimilla. Sekä iPadille että eri Android-laitteille, kuten Galaxy Tabille on olemassa lukuisia eri e-kirja-ohjelmistoja ja useammissa näistä alleviivaus on mahdollista kosketusnäyttöä käyttäen.

Tietokoneille on olemassa myös useampia eri e-kirja-ohjelmistoja. Näistä suosituimpia ovat Adobe Reader, Adobe Digital Editions, Microsoft Reader ja MobiPocket Reader. Näillä kaikilla on mahdollista tehdä alleviivauksia.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.