Olen erään popyhtyeen jäsen ja olemme tekemässä omakustannesingleä, joka saadaan painosta kesäkuussa. Onko mahdollista saattaa aineistoa Helsingin kirjastoihin…

Kysytty
8.5.2000

Olen erään popyhtyeen jäsen ja olemme tekemässä omakustannesingleä, joka saadaan painosta kesäkuussa. Onko mahdollista saattaa aineistoa Helsingin kirjastoihin lainattavaksi ja kuinka se tehdään? Muut jakeluun tulevat levyt menevät mm. radioon, erilaisille festareille etc.

Vastaus

Vastattu
9.5.2000
Päivitetty
9.5.2000

Helsingissä kaikki kirjastot ja osastot päättävät itse, mitä kokoelmiinsa hankkivat. Hankinta- ja luettelointitoimisto kerää keskitetysti tietoja ilmestyneistä julkaisuista ja laatii niistä ns. valintalistoja kirjastoille. Näiltä listoilta kirjastot valitsevat julkaisut itselleen. Tämä kaikki toimii nykyisin sähköisesti sisäisessä verkossa.
Käytännössä toimit niin, että otat yhteyttä hankintatoimistoon (Erja Ylinen, p. 09-310 85407, e-mail: erja.ylinen@lib.hel.fi tai postitse
PL 128, 00521 Helsinki.) Lähetä esite - jos sellainen on - tai kannen tekstiliite tai sen kopio tai muuta materiaalia levystäsi sekä hinta- ja yhteystiedot ja maininta siitä, maksatteko arvonlisäveroa. Helpointa on toimia, jos bändillänne on nettisivut (ja jopa ääninäyte). Ilmoita vain linkkiosoite.
Valintalistat ovat kirjastoilla valittavina viikon ajan, joten melko pian selviää, haluaako joku kirjasto levyäsi vai ei.
Helsingissä on hyvin vähän hankittu singlejä kokoelmiin, yleensä odotellaan albumeja.
Pääkaupunkiseudun muut kunnat hankkivat levynsä omia reittejään - voit ottaa yhteyttä suoraan niiden pääkirjastojen musiikkiosastoille.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.