hankinta

167 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–20.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Voitteko vastaanottaa hankintaehdotuksen? MacGorillanlinnan arvoitus (Hart, David Bentley & Hart, Patrick Robert) Julkaisuvuosi: 2020 Kustantaja: KimBook 10 22.10.2020 David Bentely Hartin ja Patrick Robert Hartin teos MacGorillanlinnan arvoitus (The Mystery of Castle MacGorilla, suom. Risto Mikkonen) on ilmoitettu ilmestyväksi lokakuussa 2020. Välitän hankintaehdotuksenne eteen päin https://kansalliskirjasto.finna.fi/ Helmet-kirjastoille voi tehdä hankintehdotuksen myös alla olevasta linkistä löytyvällä lomakkeella. https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Hankintaehdotus  
Ostavatko kirjastot myös omakustanteita vai vain kustannusyritysten kirjoja? Tutkiiko kukaan edes omakustanteita? 86 17.8.2020 Kirjastot hankkivat jossain määrin myös omakustanteita. Esim. Espoon kirjastolle toimittajamme tarjoaa säännöllisesti omakustannelistan. Kaikkia ei tietenkään voida hankkia, mutta hankimme erityisesti espoolaisten tekijöiden teoksia. Tietysti myös jos kirjailijalta on jo aiemmin ilmestynyt jotain, joka on ollut suosittua lainaajien keskuudessa, hankitaan häneltä lisää teoksia.  Kaikki Suomessa ilmestynyt kirjallisuus tulisi myös luovuttaa vapaakappaleina Kansalliskirjastolle.  
Juho Kuusi (runot) ja Liimatainen (graf) julkaisevat kirjan. Tuleekohan se kirjaston valikoimiin? 35 12.8.2020 Lavarunoilija Juho Kuusi kertoo sivuillaan työstävänsä parhaillaan esikoisrunokokoelmaansa yhdessä kuvataiteilija Aleksi Liimataisen kanssa: https://juhokuusi.com/minamina/  Ilmeisesti kokoelma ei ole vielä ilmestynyt, eli sitä ei ole vielä voitu kokoelmiin valita. Kun se ilmestyy, voit halutessasi lähettää hankintaehdotuksen Helmet-kirjastoille ja vaikuttaa sen valintaan: https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Hankintaehdotus
Minulla on 10 kpl erään valokuvaseuran tuoretta historiateosta. Haluan sen kirjastokokoelmiin alueella Helsinki, Tampere, Turku. Miten ja keihin minun tulisi… 54 3.8.2020 Kirjastoilla on yleensä sopimustoimittajat, joiden kautta suurin osa materiaalista hankitaan. Yksittäisiä ostoja voidaan tehdä muualtakin harkinnan mukaan mikäli sopimustoimittajat eivät pysty tarjoamaan kyseistä materiaalia. Jos olet myymässä kirjoja, voit ottaa yhteyttä kunkin kirjaston hankintaosastoon. Lahjoituskirjoista voi sopia myös suoraan sen osaston kautta, jolle kirjat lahjoitetaan. Molemmissa tapauksissa kannattaa kirjoista ilmoittaa mahdollisimman tarkat tiedot, kirjoja myytäessä tarvitaan tietoa myös myyjästä (mm. tilinumero, arvonlisäverovelvollisuus yms.) Yhteystietoja löydät kirjastojen omilta nettisivuilta ja Kirjastohakemistosta https://hakemisto.kirjastot.fi/ Mikäli esim. hankintaosastojen yhteystietoja ei ole...
Onko olemassa jokin minimikriteeri julkaisun sivumäärälle, jonka alle jääminen estää julkaisen pääsyn kirjastojen lainausjärjestelmään? Jos esim. julkaisee… 64 8.7.2020 Niteen sivumäärä ei ole kriteeri kirjaston kokoelmaan pääsemiselle, vaan hyvinkin ohuita niteitä meiltä löytyy.  Kirjastot hankkivat aineistonsa pääosin välityspalveluiden kautta. Tällaisia ovat esimerkiksi Kirjavälitys, Booky.fi ja Suomen Kirjastopalvelu. Omakustanteita voi tarjota kirjaston omaan hankintapalveluun tai niistä voi tehdä hankintaehdotuksen. Hankintaehdotuslomakkeita löytyy kirjastojen sivuilta. 
Onko omakustanne kirjan mahdollista päästä teidän kokoelmaanne? 63 23.6.2020 Hankimme ja saamme lahjoituksina jonkinverran omakustanteita. Helmet kirjastoilla on omat kilpailutetut sopimustoimittajat. Espoolla suurimpana Booky.fi. Kirjaa voi tarjota heille tai suoraan aineisto-osastollemme.  Sähköpostiosoite on aineisto(at)espoo.fi  
Kun julkaistaan jonkin elämänkerta, millä perusteilla se hankitaan kirjastoihin tai kuinka kirjastot saa siitä vihiä. 78 3.2.2020 Elämäkerrat, kuten muukin kirjastoaineisto, valitaan monen kriteerin perusteella, joista yksi on yleinen kiinnostavuus: kokoelmaan pyritään hankkimaan aineistoa, jolle oletetaan löytyvän käyttäjiä. Julkaistavasta kirjallisuudesta kirjastot saavat tietoa niin ikään monin tavoin: sopimustoimittajiltaan, kirjankustantajilta, lehdistä, kirjastonkäyttäjiltä - ja niin edelleen. Elämäkerrat kuuluvat kirjastojen suosituimpiin tietokirjallisuuden osa-alueisiin, joten erilaisten henkilöhistoriallisten teosten hankintakynnys on melko alhainen.
Voivatko mitkä tahansa kirjastot tilata Yle arkistomyynnistä kokoelmiinsa Ylen ohjelmia? 57 14.1.2020 Ylen arkistomyynnistä voivat tilata ohjelmakopioita lainauskäyttöön vain Kopiosto ry:n ja Ylen kanssa sopimuksen tehneet kirjastot. Sopimuksen voivat solmia kunnankirjastojen lisäksi tieteelliset kirjastot ja erikoiskirjastot. Lisätietoja saat Kopioston sivulta https://www.kopiosto.fi/kopiosto/teosten-kayttajille/tv-ohjelmien-kirjasto-%e2%80%a8ja-laitoskaytto/kuva-ja-aanitallenteet-kirjastoissa/
Jos jokin kirja/elokuva on jo poistettu kirjaston kokoelmasta, mutta siitä tehdään asiakkaan toimesta hankintaehdotus niin kuinka todennäköistä on, että teos… 67 19.12.2019 Kun sekä hankinnat että poistot tehdään tapauskohtaisesti, todennäköisyyttä yksittäisen hankintaehdotuksen läpimenoon kysyjän hahmottelemassa tilanteessa on oikeastaan vaikea arvioida. Joitain suuntaviivoja voi kuitenkin yrittää hahmotella. Jos kirja/elokuva on poistettu vähäisen menekin vuoksi, uutta kappaletta ei ehkä olla kovin halukkaita hankkimaan yhden ehdotuksen perusteella. Tilanne on sama, jos kirjan/elokuvan on poistettaessa ajateltu jo eläneen aikansa kokoelman osana. Poistoihin on aina olemassa syyt ja perusteet, ja aineistokokoelmaa kokonaisuutena ajateltaessa on luonnollista ja väistämätöntä, että kokoelma elää ja sen koostumus muuttuu; ei ole tarkoituksenmukaista tarjota vuodesta toiseen täsmälleen samana pysyvää valikoimaa.
Mistä tietää onko uutuuskirja tulossa kirjastoon lainattavaksi? 95 20.9.2019 Asiakas näkee kirjaston kaikki kokoelmat eli aineistot verkkokirjastosta. Meidän Ratamo-kirjastojen verkkokirjasto löytyy osoitteesta https://ratamo.verkkokirjasto.fi/web/arena. Jos haluamasi kirja löytyy haulla verkkokirjastosta, siitä tietää, että kirjaa on hankittu kirjastoon. Kannattaa vielä tarkistaa, onko kirjaa hankittu omaan kunnankirjastoon eli Nurmijärvelle.  Kirjahankinnat tehdään yleensä ennakoidusti eli syksyllä ilmestyvät kirjat hankitaan jo keväällä. Hankitut kirjat näkyvät heti hankintapäätöksen jälkeen verkkokirjastossa, saatavuuden kohdalla lukee tällöin "Hankinnassa". Uutuuskirjan voi varata heti, kun se näkyy verkkokirjastossa.
Mihin voi tehdä hankintaehdotuksia? 72 15.7.2019 Voit tehdä Helmet-kirjastoille hankintaehdotuksen Helmet-palvelusivustolta löytyvällä lomakkeella. Alla olevasta linkistä pääset täyttämään lomakkeen. https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Hankintaehdotus
Kuinka voi pyytää tiettyjä kirjoja hankittavaksi kirjastoon? 78 27.6.2019 Kyyti.finna.fi sivuilta valkosta Asiakkaana kirjastossa löytyy otsikko Hankintaehdotus ja sen alta löytyy lomake, jolla voi hankintaehdotuksen tehdä.
Hankintaehdotuksiin liittyen kysyisin, että pitääkö tietystä kirjasta/teoksesta tulla tietyn verran ehdotuksia ennen kuin se hankitaan kokoelmaan? Onko tähän… 101 26.4.2019 Jyväskylän kaupunginkirjastossa hankintaehdotuksen toteutuminen ei edellytä tiettyä lukumäärää ehdotuksia. Aineiston valintaan vaikuttavat kirjaston yleiset valintaperiaatteet, mm. teoksen arvioitu kysyntä. Vain pieni osa kirjaston kokoelmasta on hankintaehdotuksia, mutta sitä ei erikseen tilastoida.
Mistä sivustolta voin tehdä hankintaehdotuksen kirjasta jota ei ole vielä kirjaston kokoelmissä. 149 7.3.2019 Vaara-kirjastojen hankintatoivomuslomake löytyy kirjaston verkkosivun https://vaara.finna.fi yläpalkin kohdasta Asiakkaalle > Asiakkaana kirjastossa > Hankintaehdotus. Hankintaehdotuksen tekemistä varten ei tarvitse kirjautua verkkokirjastoon.
Kirjastoon on tilattu uutuus dvd 10.10.2018 mutta vieläkään ei näy että kyseistä teosta olisi hyllyssä. Kuinka kauan näissä tilauksissa menee? 122 28.2.2019 Valitettavaa, että odotettu uutuus viipyy. Tarkemman syys selvittämiseen tarvitsisin hieman lisätietoja. Syitä viipymisiin voi olla monia: teosta ei julkaistukaan aikataulussa, teoksen "painos" on loppu kustantajalta, teoksen esitysoikeudet kirjastoille eivät saapuneetkaan samalla kuin itse teos ynnä kaikki inhimilliset erehdyksen mahdollisuudet meidän, tavarantoimittajan, kuljetusliikkeen, kustantajan ja mahdollisen maahantuojan välillä. Toivottavasti dvd saapuu pian lainattavaksi.
Miten teen hankintaehdotuksen Turun kaupunginkirjastoon, löysin vaan HelMet-linkin joka vissiin koskee vain pääkaupunkiseudun kirjastoja. 189 7.12.2018 Hankintaehdotuksen pystyy Vaski-kirjastoissa tekemään Vaski-verkkokirjaston kautta. Mene osoitteeseen https://vaski.finna.fi ja valitse sivun yläreunasta, "Asiakkaalle"-valikosta kohta "Asiakkaana kirjastossa". Avautuvan sivun vasemmassa laidassa on valikko, josta valitse "Hankintaehdotus".
Kuinka moni kirja on tänä vuonna saanut ostotukea? 154 9.10.2018 Kirjastopalvelusta (entinen BTJ) kerrottiin, että valtion ostotuen piiriin kuuluu vuonna 2018 yhteensä 527 kirjaa. Lista niistä löytyy osoitteesta https://minedu.fi/documents/1410845/4487613/Teosluettelo_p%C3%A4ivitetty_4_6_2018.pdf/b60b821a-bf03-4d13-844a-fa7785d932a2/Teosluettelo_p%C3%A4ivitetty_4_6_2018.pdf.pdf.
Millä perusteilla DVD-elokuvia valikoidaan kirjastojen valikoimiin? Välillä vaikuttaa siltä, että ohjaajan tai näyttelijän kiitellympiä elokuvia on hankala… 209 23.7.2018 DVD-elokuvien hankintaan vaikuttaa useampikin asia. Kirjastokäyttöön tulevia DVD-elokuvia ei voi ostaa esimerkiksi divarista tai tilata netissä toimivista kaupoista, joten olemme sopimustoimittajamme valikoiman varassa. Etenkin vanhempia elokuvia on usein hankala saada kun painokset ovat loppu. Pyrimme toki tilaamaan monipuolisesti materiaalia, mutta joskus emme pysty vastaamaan esimerkiksi hankintatoiveeseen juurikin rajoitetun saatavuuden vuoksi. Kannattaa kuitenkin tehdä hankintapyyntöjä, koska DVD- ja Bluray-elokuvien hankinnasta vastaava työntekijä pitää kirjaa toiveista ja kokoelmaa täydennetään aina kun materiaalia tulee hollille. Toivottavasti olet löytänyt hyvää katseltavaa kirjaston kokoelmista.
Tiedustelisin kirjallisuutta liittyen aiheisiin ostomyynti ja myyntitilaukset. Olen vasta alkanut työskentelemään firmassa joka toimii netissä ja asiakkaat… 191 5.4.2018 Tässä muutama kirja, joista voisi olla hyötyä: - Tehokkaan hankinnan työkalut / Terttu Huuhka (2017) - Biteistä bisnestä! : digitaalisen liiketoiminnan käsikirja / Mika Ruokonen (2016)
Kenelle voi osoittaa tietoja uudesta kirjasta, kun toiveena on saada teos kirjastojen hyllyille? 146 16.3.2018 Kirjastot valitsevat ja hankkivat aineistoa pääosin kilpailutetuilta sopimustoimittajilta, joita ovat esim. Btj ja Booky, heille voi tarjota aineistoa. Jos haluaa tarjota aineistoa suoraan kirjastolle, suurissa kirjastoissa on yleensä hankinnasta vastaava osasto. Jyväskylän kaupunginkirjastossa voi ottaa yhteyttä sisältöpalvelujen osastolle hankintaan, puh. 014-2664107 tai kaupunginkirjasto.hankinta@ jkl.fi, sieltä tieto välitetään aineiston valitsijalle. Keski-kirjastojen kunnat ja kaupungit valitsevat kukin oman aineistonsa.