Nyt pitäisi löytää tuntemattoman kirjoittama runo, josta muistan säkeen: sai kana siis sellaisen kurituksen, että lopetti moisen lurituksen, sillä onhan…

Kysytty
11.3.2015

Hei, nyt pitäisi löytää tuntemattoman kirjoittama runo, josta muistan säkeen: sai kana siis sellaisen kurituksen, että lopetti moisen lurituksen, sillä onhan sopimatonta, että joukossa, jossa muut osaavat vain kotkottaa, joku laulaa oopperaa... jotenkin näin se menee

Vastaus

Vastattu
12.3.2015
Päivitetty
4.2.2019

Ilmeisesti kyseinen runo on alun perin ilmestynyt (nimeltä mainitsemattomassa) kaupunginosalehdessä, josta sen on siteerannut poliittiseen pakinaansa Timo Roos Uusi aika -lehdessä, tai ainakin sen verkkosivulla, 11.11.2008. Myös sen mukaan runon tekijä on tuntematon. "Kanamainen hairahdus" kuuluu Roosin siteerauksen mukaan kokonaisuudessaan näin:

”Näin sattui parvessa kanojen/ eräs muuten muiden kaltainen/ oli saanut mainion laulutaidon/ sen parempi ei satakielen aidon/ ja taito tuo aivan yllättäen/ tuli esille piirissä kanalan väen/ kun kuultuaan radion oopperaa/ se alkoi matkia aariaa./ Vaan kukolta tuomion tuikean/ sai esitys aarian huikean/ sillä onhan nyt aivan sopimatonta/ näin että joukossa, jossa on monta/ ja muut vain osaavat kotkottaa/ joku alkaa laulaa oopperaa./ Sai kana siis sellaisen kurituksen/ että lopetti moisen lurituksen."

23 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Vastaukseni hätäinen oletus, että runo on alkujaankin kaupunginosalehteen kirjoitettu, on luultavasti virheellinen. Runon alkuperää en onnistunut kaivamaan, joten jos jollakin on parempaa tietoa niin toivottavasti jakaa tietonsa täällä.

HEI !

MINULLA ON KO.RUNO JOSTAKIN LEHDESTÄ LEIKATTU EHKÄ V.1985.
TEKIJÄNÄ ON VEIKKO LEHTOSALO.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.